Házi Bounty négy tartós alapanyagból

Házi Bounty négy tartós alapanyagból

Megint lemegyünk nagyon alapba, ráadásul véletlenül még gluténmentesbe és vegánba is. Sőt, sütni se kell. Mindenki nyer ma.

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • kb. 1 dl sűrű típusú -fém konzervek ilyenek- kókusztej, vagy kókusztejszín
  • cukor ízlés szerint
  • 30 dkg tejcsokoládé

Félreteszek egy evőkanál kókusztejet és -, reszeléket.

A kókusztejet kikeverem a kókuszreszelékkel, legyen jó sűrű, formázható. Annyi cukrot adok hozzá, amennyi tetszik, szerintem akár el is hagyható, a tejcsokoládé elég édes.

A masszát egy kókusztejjel kikenegetett, kókuszreszelékkel kiszórt, szögletes formába nyomkodom, behűtöm. Hidegen kiborítom a formából, tetszőleges rudakat vágok belőle, egy sütőpapírra, vagy rácsra helyezem. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztom, leöntöm a rudakat, behűtöm. 

A képen étcsokoládéval készült, kinek mi tetszik.

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.