Létfontosságú recept 4 alapanyagból: padlizsánkrém

Létfontosságú recept 4 alapanyagból: padlizsánkrém

Egyszerű, olcsó és laktató, kell ennél több manapság? 

  • 2-3 db nagy padlizsán, vagy egy üveg grillezett padlizsánpüré, nagyobb áruházakban kapható
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 eknál frissen facsart citromlé
  • opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors

A padlizsánokat szabad tűzön kellene grillezni, mert a füst nagyon kell ebbe a fogásba, ezért is jó alternatíva a befőtt megvásárlása, az erősen füstös.

Ha muszáj sütőben készíteni, a padlizsánokat megszurkálom, és 150 C fokos sütőben 45-60 perc alatt megsütöm. A készre sült padlizsánok belét kikaparom, vágódeszkán késsel simára pürésítem a hagymával. Aki nem bírja idegekkel az ilyesmit, menjen neki botmixerrel. 

Egy tálba rakom, folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, sózom és tálalom. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.