Létfontosságú recept 4 alapanyagból: padlizsánkrém

Létfontosságú recept 4 alapanyagból: padlizsánkrém

Egyszerű, olcsó és laktató, kell ennél több manapság? 

  • 2-3 db nagy padlizsán, vagy egy üveg grillezett padlizsánpüré, nagyobb áruházakban kapható
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 eknál frissen facsart citromlé
  • opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors

A padlizsánokat szabad tűzön kellene grillezni, mert a füst nagyon kell ebbe a fogásba, ezért is jó alternatíva a befőtt megvásárlása, az erősen füstös.

Ha muszáj sütőben készíteni, a padlizsánokat megszurkálom, és 150 C fokos sütőben 45-60 perc alatt megsütöm. A készre sült padlizsánok belét kikaparom, vágódeszkán késsel simára pürésítem a hagymával. Aki nem bírja idegekkel az ilyesmit, menjen neki botmixerrel. 

Egy tálba rakom, folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, sózom és tálalom. 

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.