- Címkék:
- Padlizsán
- 4 alapanyag
- vegán
- padlizsán
- 2-3 db nagy padlizsán, vagy egy üveg grillezett padlizsánpüré, nagyobb áruházakban kapható
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
- 1 eknál frissen facsart citromlé
- só
- opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors
A padlizsánokat szabad tűzön kellene grillezni, mert a füst nagyon kell ebbe a fogásba, ezért is jó alternatíva a befőtt megvásárlása, az erősen füstös.
Ha muszáj sütőben készíteni, a padlizsánokat megszurkálom, és 150 C fokos sütőben 45-60 perc alatt megsütöm. A készre sült padlizsánok belét kikaparom, vágódeszkán késsel simára pürésítem a hagymával. Aki nem bírja idegekkel az ilyesmit, menjen neki botmixerrel.
Egy tálba rakom, folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, sózom és tálalom.