Házilag ízesített csodás ropogtatnivalók

Házilag ízesített csodás ropogtatnivalók

Az ízesítés nélküli olajos magok és pattogatott kukorica sokkal olcsóbbak, mintha az extrás fűszereseket vásároljuk meg, és házilag sokkal különlegesebb és finomabb végeredményt tudunk előállítani belőlük, olcsóbban. 

Fontos

A magokra a zsiradék ragasztja a fűszereket, így attól nem lehet eltekinteni, és ezért nem érdemes túl sokáig tárolni ezeket az ízesített magokat, meleg helyen tárolva hamar megavasodhatnak. 

Mit?
  • pattogatott kukorica
  • földimogyoró
  • mandula
  • napraforgómag
  • tökmag
  • kesudió
  • tigrismogyoró
  • hajdina
Elkészítés

A legegyszerűbb a magot -kivéve a pattogatott kukorica, azt el kell készíteni az előírásnak megfelelően- egy száraz serpenyőben magas lángon rázogatva addig pirítani, amíg jön az illata. Utána egy befőttesüvegbe zárni a többi hozzávalóval, lezárni és jól összerázni.

Citromos-csilis
  • 20 dkg mag
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tkanál csípős fűszerpaprika
  • 1 ekanál napraforgóolaj
Wasabis
  • 20 dkg mag
  • 1 ekanál wasabipor
  • 1 ekanál szezámolaj
Magyarosch
  • 20 dkg mag
  • 1 tkanál fűszerpaprika
  • 1 tkanál őrölt kömény
  • 1 tkanál fokhagymapor
  • 1 ekanál napraforgóolaj
Gombás-kávés
  • 20 dkg mag
  • 1 ekanál durvára tört kávé
  • 1 ekanál gombapor
  • 1 ekanál szárazon megpirított szezámmag
 Umamis (lehet pizzás is a neve)
  • 20 dkg mag
  • 1 ekanál sörélesztő
  • 1 ekanál paradicsompüré
  • 1 tkanál oregano
Itt pedig a karamellizálás folyamata, nem csak pattogatott kukoricát, olajos magokat is el lehet így készíteni:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.