Fontos
A magokra a zsiradék ragasztja a fűszereket, így attól nem lehet eltekinteni, és ezért nem érdemes túl sokáig tárolni ezeket az ízesített magokat, meleg helyen tárolva hamar megavasodhatnak.
Mit?
- pattogatott kukorica
- földimogyoró
- mandula
- napraforgómag
- tökmag
- kesudió
- tigrismogyoró
- hajdina
Elkészítés
A legegyszerűbb a magot -kivéve a pattogatott kukorica, azt el kell készíteni az előírásnak megfelelően- egy száraz serpenyőben magas lángon rázogatva addig pirítani, amíg jön az illata. Utána egy befőttesüvegbe zárni a többi hozzávalóval, lezárni és jól összerázni.
Citromos-csilis
- 20 dkg mag
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tkanál csípős fűszerpaprika
- 1 ekanál napraforgóolaj
- só
Wasabis
- 20 dkg mag
- 1 ekanál wasabipor
- 1 ekanál szezámolaj
- só
Magyarosch
- 20 dkg mag
- 1 tkanál fűszerpaprika
- 1 tkanál őrölt kömény
- 1 tkanál fokhagymapor
- 1 ekanál napraforgóolaj
- só
Gombás-kávés
- 20 dkg mag
- 1 ekanál durvára tört kávé
- 1 ekanál gombapor
- 1 ekanál szárazon megpirított szezámmag
- só
Umamis (lehet pizzás is a neve)
- 20 dkg mag
- 1 ekanál sörélesztő
- 1 ekanál paradicsompüré
- 1 tkanál oregano
- só