Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Mivel nem használok zselatint a kocsonyába, ezért éppen annyi vízzel főzöm, ami ellepi az alapanyagokat. Ezzel az aránnyal készítve viszont kiosztásnál a lé mindig elfogy, mikor van még egy-két tányér köröm, vagy fül. Ez a maradék azóta az egyik kedvenc ételem, kedves kínai grillemből tanultam a receptet.

  • 2-3 féltenyérnyi darab, omlósra főtt sertésköröm kicsontozva (borjúláb is jó lehet)
  • 2 ekanál Xinjiang fűszerkeverék (érdemes tartani belőle, sertéshez, bárányhoz is tökéletes: 4 rész római kömény, 2 rész csilipaprika, 2 rész fekete bors, 1 rész szecsuáni bors, 1 rész gyömbér, 1 rész fokhagyma)
  • 2-3 gerezd citrom

A körmöt forrón a fűszerbe forgatom, citrommal megcsöpögtetem és főtt rizzsel, kimcsivel megeszem.

Kocsonya készítése:

Kimcsi készítése:

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.