Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Mivel nem használok zselatint a kocsonyába, ezért éppen annyi vízzel főzöm, ami ellepi az alapanyagokat. Ezzel az aránnyal készítve viszont kiosztásnál a lé mindig elfogy, mikor van még egy-két tányér köröm, vagy fül. Ez a maradék azóta az egyik kedvenc ételem, kedves kínai grillemből tanultam a receptet.

  • 2-3 féltenyérnyi darab, omlósra főtt sertésköröm kicsontozva (borjúláb is jó lehet)
  • 2 ekanál Xinjiang fűszerkeverék (érdemes tartani belőle, sertéshez, bárányhoz is tökéletes: 4 rész római kömény, 2 rész csilipaprika, 2 rész fekete bors, 1 rész szecsuáni bors, 1 rész gyömbér, 1 rész fokhagyma)
  • 2-3 gerezd citrom

A körmöt forrón a fűszerbe forgatom, citrommal megcsöpögtetem és főtt rizzsel, kimcsivel megeszem.

Kocsonya készítése:

Kimcsi készítése:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.