Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Mivel nem használok zselatint a kocsonyába, ezért éppen annyi vízzel főzöm, ami ellepi az alapanyagokat. Ezzel az aránnyal készítve viszont kiosztásnál a lé mindig elfogy, mikor van még egy-két tányér köröm, vagy fül. Ez a maradék azóta az egyik kedvenc ételem, kedves kínai grillemből tanultam a receptet.

  • 2-3 féltenyérnyi darab, omlósra főtt sertésköröm kicsontozva (borjúláb is jó lehet)
  • 2 ekanál Xinjiang fűszerkeverék (érdemes tartani belőle, sertéshez, bárányhoz is tökéletes: 4 rész római kömény, 2 rész csilipaprika, 2 rész fekete bors, 1 rész szecsuáni bors, 1 rész gyömbér, 1 rész fokhagyma)
  • 2-3 gerezd citrom

A körmöt forrón a fűszerbe forgatom, citrommal megcsöpögtetem és főtt rizzsel, kimcsivel megeszem.

Kocsonya készítése:

Kimcsi készítése:

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.