- Címkék:
- bab
- hagyma
- Piedone
- hagymás bab
A megoldást Terence Hill hivatalos oldalán, egy interjúban találtam meg. De nem. A recept sajnos nincs kigrammozva, ez a kisebbik, baj, mert elég nehéz megfeleltetni a jelenetekből ismert étel képével, ez inkább Szuperzsaru babos étele, az jó piros. Idézem.:
"It is spicy! For the sauce you need chili peppers, olive oil, tomato sauce, onions, salt and a lot of pepper! Fry the onions in olive oil in a saucepan, add the remaining ingredients and cook until the beans are tender."
"Csípős! A szószhoz kell csilipaprika, olívaolaj, paradicsomszósz, só, és sok bors! Süsd meg a hagymát az olíván egy serpenyőben, add hozzá a többi alapanyagot és főzd addig, amíg a bab megpuhul."
Amit keresünk recept, az nem ilyen piros.
Mivel a konzervbab eleve puha, azt pont nem kell addig főzni, amíg megpuhul, ez is felvet kérdéseket. Azt nem tudom elképzelni, hogy a filmjeikből megismert karakterek egy éjszakára beáztatják a száraz babot. A bab a kész étel alapján fehér, ezt legalább könnyű kikövetkeztetni.
Szerencsére a klasszikusnál is klasszikusabb jelenetben jól kivehető a kibontott konzerv, ahogy az arányok és a munkafolyamat egy része is megfigyelhető.:
Az olasz konyhában létezik számtalan hagymás bab variáció, mind rendkívül egyszerű, serpenyőben elkészíthető fogás, összeköthetők a filmben látott étellel. Íme az egyik.:
- 2 nagy fej vöröshagyma félbevágva, majd felszeletelve
- 1/2 dl olaj
- 1 fehérbab konzerv levével együtt
- csilipor ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só, ecet
A hagymát felszeletelem, az olajon aranybarnára pirítom, felöntöm a babbal, fűszerekkel, puhára főzöm. Az ecettel ízesítem, ha van rá igény.