Hogyan készült Piedone hagymás babja?

Hogyan készült Piedone hagymás babja?

Számtalan recept kering a neten, magyarul is, nem magyarul is, de úgy tűnik, a többség elfelejtette rászánni azt a fél órát és utánanézni, valójában hogyan készült. Utánanéztünk.

A megoldást Terence Hill hivatalos oldalán, egy interjúban találtam meg. De nem. A recept sajnos nincs kigrammozva, ez a kisebbik, baj, mert elég nehéz megfeleltetni a jelenetekből ismert étel képével, ez inkább Szuperzsaru babos étele, az jó piros. Idézem.:

"It is spicy! For the sauce you need chili peppers, olive oil, tomato sauce, onions, salt and a lot of pepper! Fry the onions in olive oil in a saucepan, add the remaining ingredients and cook until the beans are tender."

"Csípős! A szószhoz kell csilipaprika, olívaolaj, paradicsomszósz, só, és sok bors! Süsd meg a hagymát az olíván egy serpenyőben, add hozzá a többi alapanyagot és főzd addig, amíg a bab megpuhul."

Amit keresünk recept, az nem ilyen piros.

Mivel a konzervbab eleve puha, azt pont nem kell addig főzni, amíg megpuhul, ez is felvet kérdéseket. Azt nem tudom elképzelni, hogy a filmjeikből megismert karakterek egy éjszakára beáztatják a száraz babot. A bab a kész étel alapján fehér, ezt legalább könnyű kikövetkeztetni. 

Szerencsére a klasszikusnál is klasszikusabb jelenetben jól kivehető a kibontott konzerv, ahogy az arányok és a munkafolyamat egy része is megfigyelhető.:

Az olasz konyhában létezik számtalan hagymás bab variáció, mind rendkívül egyszerű, serpenyőben elkészíthető fogás, összeköthetők a filmben látott étellel. Íme az egyik.:

  • 2 nagy fej vöröshagyma félbevágva, majd felszeletelve
  • 1/2 dl olaj
  • 1 fehérbab konzerv levével együtt
  • csilipor ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • só, ecet

A hagymát felszeletelem, az olajon aranybarnára pirítom, felöntöm a babbal, fűszerekkel, puhára főzöm. Az ecettel ízesítem, ha van rá igény. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.