- Címkék:
- avokádó
A szár becsatlakozása mellett egy picit meg kell nyomni és ha éppencsak enged, akkor van a legnagyobb esélyünk van arra, hogy a termény megfelelő állagú belül.
A szín félrevezető irány, nem feltétlenül érett a sötét és éretlen a világos, bár a Hass avokádó, ami rendkívül elterjedt, ha már barnás árnyalatot ölt a héja, akkor túlment. Más fajták képesek kívül élénk színekben rohadni.
Ha túl kemény, egy papírzacskóban a mikróba zárva pár nap alatt utóérik nagyjából. Ha túl puha, könnyen lehet, hogy belül már feketedik.
Fontos: Ellenőrizd a származási helyet és hogy ott hol tart a szezon. Ha nagyon a végét járja, rosszabbak az esélyeid egy jó avokádóra. Erre úgy általában Magyarországon nagyon rosszak az esélyek, az avokádó nem helyi termény. Nagyon nem helyi.