Hogyan lehet megállapítani, hogy jó az avokádó?

Hogyan lehet megállapítani, hogy jó az avokádó?

Nem biztos a módszer, de a rohadtakat ki lehet vele szűrni.

Kép: Erol Ahmed

A szár becsatlakozása mellett egy picit meg kell nyomni és ha éppencsak enged, akkor van a legnagyobb esélyünk van arra, hogy a termény megfelelő állagú belül.

A szín félrevezető irány, nem feltétlenül érett a sötét és éretlen a világos, bár a Hass avokádó, ami rendkívül elterjedt, ha már barnás árnyalatot ölt a héja, akkor túlment. Más fajták képesek kívül élénk színekben rohadni.

Ha túl kemény, egy papírzacskóban a mikróba zárva pár nap alatt utóérik nagyjából. Ha túl puha, könnyen lehet, hogy belül már feketedik. 

Fontos: Ellenőrizd a származási helyet és hogy ott hol tart a szezon. Ha nagyon a végét járja, rosszabbak az esélyeid egy jó avokádóra. Erre úgy általában Magyarországon nagyon rosszak az esélyek, az avokádó nem helyi termény. Nagyon nem helyi. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.