Hogyan lehet megállapítani, hogy jó az avokádó?

Hogyan lehet megállapítani, hogy jó az avokádó?

Nem biztos a módszer, de a rohadtakat ki lehet vele szűrni.

Kép: Erol Ahmed

A szár becsatlakozása mellett egy picit meg kell nyomni és ha éppencsak enged, akkor van a legnagyobb esélyünk van arra, hogy a termény megfelelő állagú belül.

A szín félrevezető irány, nem feltétlenül érett a sötét és éretlen a világos, bár a Hass avokádó, ami rendkívül elterjedt, ha már barnás árnyalatot ölt a héja, akkor túlment. Más fajták képesek kívül élénk színekben rohadni.

Ha túl kemény, egy papírzacskóban a mikróba zárva pár nap alatt utóérik nagyjából. Ha túl puha, könnyen lehet, hogy belül már feketedik. 

Fontos: Ellenőrizd a származási helyet és hogy ott hol tart a szezon. Ha nagyon a végét járja, rosszabbak az esélyeid egy jó avokádóra. Erre úgy általában Magyarországon nagyon rosszak az esélyek, az avokádó nem helyi termény. Nagyon nem helyi. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.