Mutatjuk hogyan készíts virágcukrot!

Mutatjuk hogyan készíts virágcukrot!

Pár hét és sorban nyílnak ehető, sőt, finom virágok, amelyek ízét cukorban is megőrizhetjük. 

A képen fent tavalyról levendula, lent orgona. Utóbbi virágzása most indul, finom, illatos, elegáns ízű virág. 

Virággyűjtéskor fontos a pontos fajmeghatározás -védett és mérgező növényeket nem szabad leszedni- és hogy hagyjunk belőle más élőlényeknek is, kopasztani a vaddisznók szokása.

A cukorhoz csak a szirmokat használom. 

 

A virágot 1:1 arányban cukorral egy késes aprítóba rakom és finomra aprítom.

Befőttesüvegben szorosan letömködve sötét, hűvös helyen hónapokig eláll.

Felhasználási lehetőségek:

  • limonádék
  • koktélok
  • tejszínes, túrós édességek 
  • mákos guba 
  • joghurt
  • lekvárok
  • friss gyümölcsök

Egyes virágok íze hőérzékeny, mások, pl. levendula, jól tűrik a hőkezelést, de mindenképpen a főzési folyamat végén használjuk a virágcukrot, hogy minél több íz maradjon meg. 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.