- Címkék:
- karamell
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kukoricaszirup, vagy golden syrup, vagy glükóz szirup, vagy állítólag a méz is működik, sose próbáltam
- 1 tkanál só
Felolvasztom a vajat, nem hűtöm vissza. Kibélelek egy kis jénait sütőpapírral, kivajazom.
Egy mély lábosban világosra karamellizálom a cukorral finoman és teljesen simára összeolvasztott szirupot. Leveszem a lángról, öt részletben hozzáadom a vajat, minden adagot alaposan belekeverek és végig melegítem, óvatosan, habzik, köp!
A legvégén sózom.
A sütőpapírba öntöm, lefedem és a hűtőszekrénybe rakom pár órára. Szeletelés előtt szobahőmérsékletűre hagyom melegedni, szeletelem. Nem szabad levegőn hagyni, mert kiszárad, ezért szeletelés után muszáj egyenként becsomagolni sütőpapírba, vagy rögtön megenni, amivel nem lesz gond.