Hogyan lesz jó a brownie?

Hogyan lesz jó a brownie?

Ne porból készítsd, és ne süsd túl. Cikk vége. Részletek lent.

A brownie pornak annyi értelme van, mint a zacskós tejberizsnek. Semmi, mert a browniet recept szerint elkészíteni pont annyi munka, mint egy port bekeverni, és csupa tartós alapanyagokból készül. 

Ez nem piskóta, nem kell átsütni

A jó brownie a sütőből kiemelés pillanatában még remeg. A teteje éppen roppan, belül még folyik. Ez a massza kihűlés közben egy éppen szeletelhető, sűrű krémmé szelidül, és ezt akarjuk. Az alábbi receptből kihagytam a sütőport, így még szaftosabb a végeredmény. Aki akar bele rakni, a masszába keverjen egy nagy csipet sütőport, kb. semmi értelme, csak a nedvességet vonja el, amit pont nem akarunk. 

A vaj helyett kakaóvajjal még jobb, szűz kókuszzsírral is jó, bár az kissé elviszi az ízét. Zsírral nem lesz jó íze, ebbe nem illik. 

  • 4 db egész tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg liszt 
  • 5 dkg kakaópor 

A sütőt előmelegítem 180 C fokra.

Egy formát kivajazok és kilisztezek. (kb fél tepsi méretű tepsire van szükség ehhez a mennyiséghez) 

A vajat és az étcsokoládét óvatosan, alacsony lángon összeolvasztom, belekeverem a lisztet, a cukrot, kakaóport és a sót, félreteszem annyira kihűlni, hogy kézmeleg legyen, akkor belekeverem a tojásokat. 

A sütőbe tolom, és időben kiveszem (15-20 perc), ellenőrzésképpen nyugodtan rá lehet nyitogatni a sütőajtót, nem érzékeny tészta. Hidegen szeletelem. 

Extrának lehet bele csokoládédarabokat, vagy durvára tört diót sütni. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.