- Címkék:
- édesség
- desszert
- brownie
- csokoládé
- tartós alapanyag
A brownie pornak annyi értelme van, mint a zacskós tejberizsnek. Semmi, mert a browniet recept szerint elkészíteni pont annyi munka, mint egy port bekeverni, és csupa tartós alapanyagokból készül.
Ez nem piskóta, nem kell átsütni
A jó brownie a sütőből kiemelés pillanatában még remeg. A teteje éppen roppan, belül még folyik. Ez a massza kihűlés közben egy éppen szeletelhető, sűrű krémmé szelidül, és ezt akarjuk. Az alábbi receptből kihagytam a sütőport, így még szaftosabb a végeredmény. Aki akar bele rakni, a masszába keverjen egy nagy csipet sütőport, kb. semmi értelme, csak a nedvességet vonja el, amit pont nem akarunk.
A vaj helyett kakaóvajjal még jobb, szűz kókuszzsírral is jó, bár az kissé elviszi az ízét. Zsírral nem lesz jó íze, ebbe nem illik.
- 4 db egész tojás
- 30 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- só
A sütőt előmelegítem 180 C fokra.
Egy formát kivajazok és kilisztezek. (kb fél tepsi méretű tepsire van szükség ehhez a mennyiséghez)
A vajat és az étcsokoládét óvatosan, alacsony lángon összeolvasztom, belekeverem a lisztet, a cukrot, kakaóport és a sót, félreteszem annyira kihűlni, hogy kézmeleg legyen, akkor belekeverem a tojásokat.
A sütőbe tolom, és időben kiveszem (15-20 perc), ellenőrzésképpen nyugodtan rá lehet nyitogatni a sütőajtót, nem érzékeny tészta. Hidegen szeletelem.
Extrának lehet bele csokoládédarabokat, vagy durvára tört diót sütni.