Így készül az utopenec

Így készül az utopenec

Szilveszterre így is jó a virsli, sőt, nekem így a kedvencem, a sós, zsíros virslihez jól illik a savanyúság.

  • 1 kg bőrös virsli
  • 1 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 5 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 2 ekanál cukor
  • 1 l 5%-os ecet
  • 1 l víz

A virsliket a hagymával együtt befőttesüvegekbe gyömöszölöm. Jobb magas üvegeket választani, abba beleférnek.

Felforralom a vizet és az ecetet a fűszerekkel, megkóstolom, ízlés szerint lehet korrigálni. Lehet bele sót rakni, én egy ideje nem szoktam, mert minden virsli úgyis túl sós. Forrón a virslikre öntöm a levet, a fűszereket is beleöntöm, lezárom és 2-5 napig hagyom állni a hűtőszekrényben.

Hidegen tálalom sörhöz.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.