Így készül az utopenec

Így készül az utopenec

Szilveszterre így is jó a virsli, sőt, nekem így a kedvencem, a sós, zsíros virslihez jól illik a savanyúság.

  • 1 kg bőrös virsli
  • 1 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 5 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 2 ekanál cukor
  • 1 l 5%-os ecet
  • 1 l víz

A virsliket a hagymával együtt befőttesüvegekbe gyömöszölöm. Jobb magas üvegeket választani, abba beleférnek.

Felforralom a vizet és az ecetet a fűszerekkel, megkóstolom, ízlés szerint lehet korrigálni. Lehet bele sót rakni, én egy ideje nem szoktam, mert minden virsli úgyis túl sós. Forrón a virslikre öntöm a levet, a fűszereket is beleöntöm, lezárom és 2-5 napig hagyom állni a hűtőszekrényben.

Hidegen tálalom sörhöz.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.