Így készül az utopenec

Így készül az utopenec

Szilveszterre így is jó a virsli, sőt, nekem így a kedvencem, a sós, zsíros virslihez jól illik a savanyúság.

  • 1 kg bőrös virsli
  • 1 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 5 db babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 2 ekanál cukor
  • 1 l 5%-os ecet
  • 1 l víz

A virsliket a hagymával együtt befőttesüvegekbe gyömöszölöm. Jobb magas üvegeket választani, abba beleférnek.

Felforralom a vizet és az ecetet a fűszerekkel, megkóstolom, ízlés szerint lehet korrigálni. Lehet bele sót rakni, én egy ideje nem szoktam, mert minden virsli úgyis túl sós. Forrón a virslikre öntöm a levet, a fűszereket is beleöntöm, lezárom és 2-5 napig hagyom állni a hűtőszekrényben.

Hidegen tálalom sörhöz.

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.