Mindennek a teteje: szicíliai mandulás csók

Mindennek a teteje: szicíliai mandulás csók

Mivel édességben Szicíliai az egyik legjobb, az ünnepekre sorra veszünk pár fantasztikus helyi süteményt. Ez itt a pizzicotti di pasta di mandorle (pidzikotti di paszta di mándorle), azaz mandulás csók.

  • 250 g hámozott mandula
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g cukor
  • 1/2 tkanál mandulaaroma

Egy késes darálóban porítom a mandulát, hozzáadom a cukrot és porítom, hozzáadom a tojásfehérjéket, a citromhéjat és az aromát, egyenletes masszát dolgozok belőle.

A masszából 30 g körüli -kb diónyi- gombócokat formázok vizes kézzel és mindegyiket porcukorba nyomom, majd kissé szétlapítom a gombócokat úgy, hogy középen egy kicsit benyomom őket.

Egy éjszakát -legalább 4 órát- pihentetem a gombócokat a hűtőszekrényben.

Sütőpapíron, 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöm. 

Ez meg itt a túrótortájuk:

Ez pedig a krémes táskájuk:

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.