Mindennek a teteje: szicíliai mandulás csók

Mindennek a teteje: szicíliai mandulás csók

Mivel édességben Szicíliai az egyik legjobb, az ünnepekre sorra veszünk pár fantasztikus helyi süteményt. Ez itt a pizzicotti di pasta di mandorle (pidzikotti di paszta di mándorle), azaz mandulás csók.

  • 250 g hámozott mandula
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g cukor
  • 1/2 tkanál mandulaaroma

Egy késes darálóban porítom a mandulát, hozzáadom a cukrot és porítom, hozzáadom a tojásfehérjéket, a citromhéjat és az aromát, egyenletes masszát dolgozok belőle.

A masszából 30 g körüli -kb diónyi- gombócokat formázok vizes kézzel és mindegyiket porcukorba nyomom, majd kissé szétlapítom a gombócokat úgy, hogy középen egy kicsit benyomom őket.

Egy éjszakát -legalább 4 órát- pihentetem a gombócokat a hűtőszekrényben.

Sütőpapíron, 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöm. 

Ez meg itt a túrótortájuk:

Ez pedig a krémes táskájuk:

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.