- Címkék:
- Ünnep
- ünnep
- Ünnepi menü
- édesség
- desszert
- olasz konyha
- mandula
- ünnepi menü
- aprósütemény
- mandulás csók
- 250 g hámozott mandula
- 2 db tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g cukor
- 1/2 tkanál mandulaaroma
Egy késes darálóban porítom a mandulát, hozzáadom a cukrot és porítom, hozzáadom a tojásfehérjéket, a citromhéjat és az aromát, egyenletes masszát dolgozok belőle.
A masszából 30 g körüli -kb diónyi- gombócokat formázok vizes kézzel és mindegyiket porcukorba nyomom, majd kissé szétlapítom a gombócokat úgy, hogy középen egy kicsit benyomom őket.
Egy éjszakát -legalább 4 órát- pihentetem a gombócokat a hűtőszekrényben.
Sütőpapíron, 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütöm.
Ez meg itt a túrótortájuk:
Ez pedig a krémes táskájuk: