- Címkék:
- édesség
- desszert
- palacsinta
- amerikai palacsinta
A recept:
- 20 dkg sima búzaliszt
- 1 csapott ekanál sütőpor
- 1 db egész tojás
- kb. 3 dl tej
- 5 dkg puha vaj, vagy 1/2 dl olaj
- 1 ekanál cukor (ki szoktam hagyni, mert könnyen megég tőle a tészta)
- só
Az alapanyagokat összekeverem, a végeredmény nokedlisűrűségű legyen, ami picit sűrűbb, mint a megszokott palacsintatészta, amikor keverjük, az eszköz hagyjon benne nyomot, ilyen.
Egy serpenyőt hevítek. Mivel a pici palacsintákat kedvelem, és ezt a tésztát úgy jobban meg lehet fordítani, a serpenyő közepébe öntök annyi masszát, hogy kb. 10 cm átmérőjű palacsintává folyjon szét. Legfeljebb tenyérnyit érdemes készíteni, mert fordításnál már az is elég könnyen eltörik.
Amikor éppen megszilárdul, egy lapát segítségével megfordítom és készre sütöm.
A képen fenyősziruppal, de bármilyen édes sziruppal, krémmel, pudinggal, lekvárral is tökéletes, sőt, sósan is lehet készíteni joghurtsajttal, magkrémekkel.