Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

A recept:

  • 20 dkg sima búzaliszt
  • 1 csapott ekanál sütőpor
  • 1 db egész tojás
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg puha vaj, vagy 1/2 dl olaj
  • 1 ekanál cukor (ki szoktam hagyni, mert könnyen megég tőle a tészta)

Az alapanyagokat összekeverem, a végeredmény nokedlisűrűségű legyen, ami picit sűrűbb, mint a megszokott palacsintatészta, amikor keverjük, az eszköz hagyjon benne nyomot, ilyen. 

Egy serpenyőt hevítek. Mivel a pici palacsintákat kedvelem, és ezt a tésztát úgy jobban meg lehet fordítani, a serpenyő közepébe öntök annyi masszát, hogy kb. 10 cm átmérőjű palacsintává folyjon szét. Legfeljebb tenyérnyit érdemes készíteni, mert fordításnál már az is elég könnyen eltörik. 

Amikor éppen megszilárdul, egy lapát segítségével megfordítom és készre sütöm.

A képen fenyősziruppal, de bármilyen édes sziruppal, krémmel, pudinggal, lekvárral is tökéletes, sőt, sósan is lehet készíteni joghurtsajttal, magkrémekkel.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.