Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

A recept:

  • 20 dkg sima búzaliszt
  • 1 csapott ekanál sütőpor
  • 1 db egész tojás
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg puha vaj, vagy 1/2 dl olaj
  • 1 ekanál cukor (ki szoktam hagyni, mert könnyen megég tőle a tészta)

Az alapanyagokat összekeverem, a végeredmény nokedlisűrűségű legyen, ami picit sűrűbb, mint a megszokott palacsintatészta, amikor keverjük, az eszköz hagyjon benne nyomot, ilyen. 

Egy serpenyőt hevítek. Mivel a pici palacsintákat kedvelem, és ezt a tésztát úgy jobban meg lehet fordítani, a serpenyő közepébe öntök annyi masszát, hogy kb. 10 cm átmérőjű palacsintává folyjon szét. Legfeljebb tenyérnyit érdemes készíteni, mert fordításnál már az is elég könnyen eltörik. 

Amikor éppen megszilárdul, egy lapát segítségével megfordítom és készre sütöm.

A képen fenyősziruppal, de bármilyen édes sziruppal, krémmel, pudinggal, lekvárral is tökéletes, sőt, sósan is lehet készíteni joghurtsajttal, magkrémekkel.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.