- Címkék:
- édesség
- desszert
- 3 alapanyag
- mascarpone
- pohárkrém
A mascarponéra elsősorban, és nagyjából utolsó sorban is tiramisuként gondol a magyar -már aki azt rak a tiramisuba, de azt hagyjuk is, aki nem-, pedig nagy segítség az időhiányban szenvedő háztartásban. Kompromisszumosnak mégse nevezném, mert a végeredmény meghökkentően finom, és a mascarpone sokoldalú is.
Ízváltozatok
Mind próbáltam, ismerem, csodásak:
Mindegyikhez érdemes édesíteni a mascarponét, porcukor, datolyaszirup, méz, alternatív cukrok, kinek mi esik kézre, és annyi amennyi szeret. Az elkészítés pedig annyi, hogy a cukorral kikeverem a másik hozzávalót, majd habverővel simára keverem a mascarponéval.
Az arányok egy kis doboz (250 g) mascarponéhoz vannak megadva, az 4 fő pohárkrémre bőven elég.
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 presszókávé
- 1 presszókávé + 1 ekanál konyak/viszki/calvados/rum/narancslikőr
- 1 presszókávé + 4 ekanál aszalt gyömbérkocka
- 1 ekanál matcha tea
- 100 g friss, vagy fagyasztott erdei gyümölcs, sárgabarack, egzotikus gyümölcs
- 4 ekanál kakaópor
A krémeket lehet tortalapba kenni, -piskóta itt- vagy a sima pohárkrémet úgy variálni, hogy durvára tört kekszet, elmorzsolt vajkaramellát, durvára tört csokoládét, olajos magot adok hozzá. A kekszet közvetlenül fogyasztás előtt kell belerakni, mert hamar elázik.