- Címkék:
- kolbász
- kolbászzsír
Tárolás
Még melegen befőttesüvegbe szűrve és hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll.
Alap
Sós kifli, esetleg kenyér sarka, savanyúság vagy lilahagyma és tunkolás. Általában itt véget is ér a történet, na de ha mégse:
Csirkesütés
Tepsiben sült csirke, vagy csirkecomb alá, esetleg egy darabka vaj helyett a húsra is lehet rakni egy kanállal, szépen befűszerezi.
Kalácssütés
Foszlós kalácsba vaj vagy sima zsír helyett lehet rakni kolbászzsírt is. A kalács így elmegy sós, fűszeres irányba, de ez nem feltétlenül rossz.
Savanyú káposztás ételek fűszerezése
Székely káposzta alá zsiradéknak.
Ajándékba
Egy befőttesüvegbe zárva és szalaggal átkötve van az a személy, nem is kevés, ahol ez bizony nagyon betalál.