Ki ne dobd a kolbászzsírt!

Ki ne dobd a kolbászzsírt!

Itt a sütőkolbászok, disznótorosok ideje, egyre többször jutunk a tepsi aljában maradó fűszeres zsírmaradékhoz, amelyet többféleképpen lehet hasznosítani. 

Tárolás

Még melegen befőttesüvegbe szűrve és hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll.

Alap

Sós kifli, esetleg kenyér sarka, savanyúság vagy lilahagyma és tunkolás. Általában itt véget is ér a történet, na de ha mégse:

Csirkesütés

Tepsiben sült csirke, vagy csirkecomb alá, esetleg egy darabka vaj helyett a húsra is lehet rakni egy kanállal, szépen befűszerezi.

Kalácssütés

Foszlós kalácsba vaj vagy sima zsír helyett lehet rakni kolbászzsírt is. A kalács így elmegy sós, fűszeres irányba, de ez nem feltétlenül rossz.

Savanyú káposztás ételek fűszerezése

Székely káposzta alá zsiradéknak.

Ajándékba

Egy befőttesüvegbe zárva és szalaggal átkötve van az a személy, nem is kevés, ahol ez bizony nagyon betalál. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.