Ki ne dobd a kolbászzsírt!

Ki ne dobd a kolbászzsírt!

Itt a sütőkolbászok, disznótorosok ideje, egyre többször jutunk a tepsi aljában maradó fűszeres zsírmaradékhoz, amelyet többféleképpen lehet hasznosítani. 

Tárolás

Még melegen befőttesüvegbe szűrve és hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll.

Alap

Sós kifli, esetleg kenyér sarka, savanyúság vagy lilahagyma és tunkolás. Általában itt véget is ér a történet, na de ha mégse:

Csirkesütés

Tepsiben sült csirke, vagy csirkecomb alá, esetleg egy darabka vaj helyett a húsra is lehet rakni egy kanállal, szépen befűszerezi.

Kalácssütés

Foszlós kalácsba vaj vagy sima zsír helyett lehet rakni kolbászzsírt is. A kalács így elmegy sós, fűszeres irányba, de ez nem feltétlenül rossz.

Savanyú káposztás ételek fűszerezése

Székely káposzta alá zsiradéknak.

Ajándékba

Egy befőttesüvegbe zárva és szalaggal átkötve van az a személy, nem is kevés, ahol ez bizony nagyon betalál. 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?