Ki ne dobd a sütőtök belét!

Ki ne dobd a sütőtök belét!

A sütéshez kibelezett tök belseje is értékes alapanyagokat tartalmaz.

A mag

A tök belsejét (képen nagydobosi, hatalmas magjai vannak) kikaparom. Kézzel kiszedem a magokat, lemosom, egy sütőpapírra terítem egy rétegben.

180 C fokos sütőben negyedóránként átrázogatva addig sütöm, amíg száraz, ropogós lesz. Néha pattog, nem kell megijedni.

A többi

A maradék tökhúst felesben felöntöm alaplével, alacsony lángon felteszem főni, 15 perc elég neki. Egy serpenyőben finomra vágott hagymát és fokhagymát aranybarnára pirítok, a tökhöz öntöm.

Sózom, borsozom, botmixerrel simára keverem. Kész a pofonegyszerű sütőtök-krémleves. 

A sütőtök-krémleves lehetséges fűszerezéséről, és feltéteiről itt bővebben: 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.