Ki ne dobd a sütőtök belét!

Ki ne dobd a sütőtök belét!

A sütéshez kibelezett tök belseje is értékes alapanyagokat tartalmaz.

A mag

A tök belsejét (képen nagydobosi, hatalmas magjai vannak) kikaparom. Kézzel kiszedem a magokat, lemosom, egy sütőpapírra terítem egy rétegben.

180 C fokos sütőben negyedóránként átrázogatva addig sütöm, amíg száraz, ropogós lesz. Néha pattog, nem kell megijedni.

A többi

A maradék tökhúst felesben felöntöm alaplével, alacsony lángon felteszem főni, 15 perc elég neki. Egy serpenyőben finomra vágott hagymát és fokhagymát aranybarnára pirítok, a tökhöz öntöm.

Sózom, borsozom, botmixerrel simára keverem. Kész a pofonegyszerű sütőtök-krémleves. 

A sütőtök-krémleves lehetséges fűszerezéséről, és feltéteiről itt bővebben: 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.