Ki ne dobd a sütőtök belét!

Ki ne dobd a sütőtök belét!

A sütéshez kibelezett tök belseje is értékes alapanyagokat tartalmaz.

A mag

A tök belsejét (képen nagydobosi, hatalmas magjai vannak) kikaparom. Kézzel kiszedem a magokat, lemosom, egy sütőpapírra terítem egy rétegben.

180 C fokos sütőben negyedóránként átrázogatva addig sütöm, amíg száraz, ropogós lesz. Néha pattog, nem kell megijedni.

A többi

A maradék tökhúst felesben felöntöm alaplével, alacsony lángon felteszem főni, 15 perc elég neki. Egy serpenyőben finomra vágott hagymát és fokhagymát aranybarnára pirítok, a tökhöz öntöm.

Sózom, borsozom, botmixerrel simára keverem. Kész a pofonegyszerű sütőtök-krémleves. 

A sütőtök-krémleves lehetséges fűszerezéséről, és feltéteiről itt bővebben: 

 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj.