Kihagyhatatlan receptek: resztelt máj

Kihagyhatatlan receptek: resztelt máj

A lenti lépéseket követve nem szárad ki, eskü. 

  • 1/2 kg máj, ez a fogás toleráns, marha, borjú, birka, sertés is megfelel, a képen éppen bárány
  • 1 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 10 dkg felkockázott füstölt szalonna
  • 1 ekanél frissen őrölt fekete bors
  • 1 tkanál fűszerpaprika
  • 1 kis csokor majoránna, vagy kakukkfű

A májat vaskos, hosszúkás, hüvelykujjnyi darabokra vágom, ne legyen kisebb, mert könnyen kiszárad!

A szalonnát alacsony lángon kiolvasztom, a pörcöket kiszedem. A kiolvasztott zsíron áttetszőre, puhára párolom alacsony lángon a hagymát. Sózom. Igen, most, a májnak teljesen mindegy mikor sózzák, nem attól szárad ki, lásd a recept végén a cikket. 

A lángot felveszem legmagasabbra, rádobom a májat és magas lángon rázogatva pirítom. Pár perc után kiveszek egyet, kettévágom, megszakértem, ha még nyers belül, tovább pirítom rázpgatva, fél percenként ellenőrzöm.

Amikor belül még majdnem nem jó, rózsaszínes és nedves, akkor paprikázom, borsozom, pár mozdulattal összerázom és rögtön tálalom puha fehér kenyérrel.

Hogyan nem szárad ki a máj? 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.