Kovászolt medvehagyma

Kovászolt medvehagyma

Ha már unod magában, és a medvehagymás pogácsából is elég volt, akkor kovászold, én már máshogy nem is nagyon készítem, annyira jól áll neki ez a technológia és így hónapokig eláll.

  • 2 csokor medvehagyma
  • 4 dl víz
  • 12 g só
  • 1 ekanál frissen reszelt gyömbér
  • csilipaprika opcionális

A hagymákat megmosom, egy üvegbe tuszkolom. A sót feloldom a vízben, elkeverem a gyömbérrel és a medvehagymára öntöm. Fontos, hogy legalább 2-3 ujjnyira lepje el és egy kisebb fedővel, műanyag kereszttel lent is tartom a víz alatt. 

Meleg helyre teszem lazán leborítva egy tányérban, ahova kiforrhat.

2-3 nap alatt elkészül, akkor behűtöm, 4 C fokon, lefedve tárolva hónapokig eláll. Fontos, nem szabad koszos villával belenyúlkálni!

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.