Kovászolt medvehagyma

Kovászolt medvehagyma

Ha már unod magában, és a medvehagymás pogácsából is elég volt, akkor kovászold, én már máshogy nem is nagyon készítem, annyira jól áll neki ez a technológia és így hónapokig eláll.

  • 2 csokor medvehagyma
  • 4 dl víz
  • 12 g só
  • 1 ekanál frissen reszelt gyömbér
  • csilipaprika opcionális

A hagymákat megmosom, egy üvegbe tuszkolom. A sót feloldom a vízben, elkeverem a gyömbérrel és a medvehagymára öntöm. Fontos, hogy legalább 2-3 ujjnyira lepje el és egy kisebb fedővel, műanyag kereszttel lent is tartom a víz alatt. 

Meleg helyre teszem lazán leborítva egy tányérban, ahova kiforrhat.

2-3 nap alatt elkészül, akkor behűtöm, 4 C fokon, lefedve tárolva hónapokig eláll. Fontos, nem szabad koszos villával belenyúlkálni!

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.