Létfontosságú alapreceptek: klasszikus zsíros pite

Létfontosságú alapreceptek: klasszikus zsíros pite

Elronthatatlan, télen-nyáron, friss és fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthető, kezdőknek is garantált sikerélményt biztosító alaprecept. A sertészsír természetesen kiváltható más zsiradékkal, csak az akkor már nem ez a recept lesz, teljesen már karaktert ad neki a vaj, ami szintén finom végeredményt ad, csak sokkal édesebbet.

  • 1/2 kg hideg liszt
  • 1/4 kg hideg sertészsír
  • 1/4 kg hideg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 kg gyümölcs, amit magozni kell, kimagozva, alma körte lereszelve és kinyomkodva, a többi mehet bele egyben

A lisztet, cukrot és a zsírt összegmorzsolom gyorsan, fél órát pihentetem a hűtőben.

Két darab, a formám (kb 25 centis piteforma/tortakarika/őzgerincek is alkalmasak) méretével megegyező méretű, fél centi vastag lapot nyújtok belőle. Az egyiket a forma aljára rakom, rápakolom a gyümölcsöt, beborítom a másik lappal. Villával megszurkálom, előmelegített 180 fokos sütőben másfél órát sütöm. 

Rendkívül laktató, dobozban jól szállítható. 

  • 2021.03.06

Tartalmas egytálételek tíz perc munkával

Van pár variálható alaprecept, amelyek sokat segíthetnek az egész családdal otthon dolgozó láthatatlan munkásoknak. A receptek máskor is jól jönnek, és egyiket sem tart tovább tíz percnél összedobni, utána pedig elvan az a sütőben, vagy a gázon.

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy.