- 1 kg száraz bab, egy éjszakára vízbe áztatva (száraz súly)
- 1/4 kg húsos szalonna, vagy hasalja gyufásdoboznyi darabokra vágva
- 1 pár paprikás kolbász ujjnyi szeletekre vágva
- 1/2 kg sertéscomb vagy lapocka gyufásdoboznyi szeletekre vágva
- 1 marék moderált csilipaprika pl. jalapeno kicsumázva, felszeletelve
- 1/2 kg finomra vágott vöröshagyma
- 1/2 kg paradicsom felkockázva
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor zöldkoriander összevágva a tálaláshoz
- só
A babot a fej fokhagymával sós vízben félpuhára főzöm. Kiolvasztom a szalonna zsírját, megsütöm rajta a húst, hagymát és a kolbászt.
Összeöntök mindent és készre főzöm.
Szoktam bele rakni babérlevelet és étcsokoládét, szépen lekerekíti, de az egyéni szociális probléma, a képen is azzal készült, sokat sötétít rajta.