Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Nyilvánvaló Kapitány rovatunkban előveszünk pár alapvetésnek vett konyhatechnológiai fogalmat, amelyeket ha a mamával főzőcskézve nem tanul meg valaki, teljesen érthetetlen marhaságnak tűnhetnek. 

A fehéredésig verni fogalma a tojássárgája és a cukor elkeverése esetében merül fel. Elsősorban piskóta sütésekor találkozhatunk vele, és rendkívül fontos lépés. Aki kihagyja, vagy nem elégségesen végzi el, könnyen kaphat szalonnás piskótát habos-babos csoda helyett.

NEM szó szerint kell érteni, ugyanis a massza soha nem lesz fehér. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon a tojásban és a massza simára készítve várja további sorsát. 

Vizuális segédanyag.: 

  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett.