Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Nyilvánvaló Kapitány rovatunkban előveszünk pár alapvetésnek vett konyhatechnológiai fogalmat, amelyeket ha a mamával főzőcskézve nem tanul meg valaki, teljesen érthetetlen marhaságnak tűnhetnek. 

A fehéredésig verni fogalma a tojássárgája és a cukor elkeverése esetében merül fel. Elsősorban piskóta sütésekor találkozhatunk vele, és rendkívül fontos lépés. Aki kihagyja, vagy nem elégségesen végzi el, könnyen kaphat szalonnás piskótát habos-babos csoda helyett.

NEM szó szerint kell érteni, ugyanis a massza soha nem lesz fehér. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon a tojásban és a massza simára készítve várja további sorsát. 

Vizuális segédanyag.: 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.