Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Nyilvánvaló Kapitány rovatunkban előveszünk pár alapvetésnek vett konyhatechnológiai fogalmat, amelyeket ha a mamával főzőcskézve nem tanul meg valaki, teljesen érthetetlen marhaságnak tűnhetnek. 

A fehéredésig verni fogalma a tojássárgája és a cukor elkeverése esetében merül fel. Elsősorban piskóta sütésekor találkozhatunk vele, és rendkívül fontos lépés. Aki kihagyja, vagy nem elégségesen végzi el, könnyen kaphat szalonnás piskótát habos-babos csoda helyett.

NEM szó szerint kell érteni, ugyanis a massza soha nem lesz fehér. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon a tojásban és a massza simára készítve várja további sorsát. 

Vizuális segédanyag.: 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.