Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Mit jelent az, hogy fehéredésig verni?

Nyilvánvaló Kapitány rovatunkban előveszünk pár alapvetésnek vett konyhatechnológiai fogalmat, amelyeket ha a mamával főzőcskézve nem tanul meg valaki, teljesen érthetetlen marhaságnak tűnhetnek. 

A fehéredésig verni fogalma a tojássárgája és a cukor elkeverése esetében merül fel. Elsősorban piskóta sütésekor találkozhatunk vele, és rendkívül fontos lépés. Aki kihagyja, vagy nem elégségesen végzi el, könnyen kaphat szalonnás piskótát habos-babos csoda helyett.

NEM szó szerint kell érteni, ugyanis a massza soha nem lesz fehér. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon a tojásban és a massza simára készítve várja további sorsát. 

Vizuális segédanyag.: 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj.