Létfontosságú receptek: brassói aprópecsenye

Létfontosságú receptek: brassói aprópecsenye

Jó szaftosan, ropogósan, és fokhagymásan, sok frissen őrölt fekete borssal maga a tökély, érdemes megtanulni. 

A milyen az eredetit kár vitatni. A brassói, Cserna-Szabó András sejtése szerint Papp Endre, a Mátyás pince egykori vezetőjének találmánya. A fogást egy kényszerhelyzetnek köszönhetjük.

A pincébe nagyobb csoportot vártak, de nem volt elég hús, cserébe volt sertésfarok, így az erről nyert húst pirították le hagymán, paprikával, paradicsommal, fűszerpaprikával keverték el. A fokhagyma használata Papp megemlékezésében jelen van, a recept leírásában nincs. Köretnek hagymás tört burgonyát adtak hozzá.

  • 250 g sertésszűz felkockázva
  • 500 g burgonya felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • sok frissen őrölt fekete bors
  • sertészsír a sütéshez

A krumplit bő zsiradékban -közepes lángon, kb. 130 C fokon- 15 percig sütöm, majd egy sütőpapírra kiszedve betolom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, hogy kapjon még egy kis színt.

Amíg a krumpli a sütőben van, egy evőkanál zsírt hevítek egy serpenyőben, rádobom a húst, és magas lángon addig pirítom, hogy a hús színt kapjon és belül maradjon szaftos, az utolsó pillanatban adom hozzá a fokhagymát, nehogy megégjen. 

Összerázom a krumplival és sok frissen őrölt fekete borssal tálalom. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.