Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Mivel rendkívül alacsony a zsírtartalma, könnyen kiszárítható alapanyag a sertésszűz, nagyon nehéz vele bánni. Három biztonságos lehetőség van.

Frissen sütni

A 2,5 cm vastagra vágott szeleteket nem ütögetem meg, -ez a szűzérme- hanem egy serpenyőben egy ekanál zsírt hevítek. A legmagasabb lángon dolgozok és a szűz mindkét oldalát két és fél percig sütöm. Sózom, borsozom. 

Lényegében úgy bánok vele, mint a csirkemellel. 

Brassói

Az egészet is felhasználhatjuk brassóinak, a leggazdaságosabb azonban a fenti, szűzérmének valóhoz szeletelés végén a leeső, szabálytalan végeket, és pár rongyosabb szeletet beáldozni. A brassói aprópecsenye így készül.:

Kirántani

A szűzből 2-2,5 cm vastag szeleteket vágok, azokat finoman egy üveg aljával megütögetem, hogy kb 1 cm vastag szeleteket kapjak és az alábbiak szerint kirántom.:

A csirkemellel pedig így kell bánni:

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.