Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Mivel rendkívül alacsony a zsírtartalma, könnyen kiszárítható alapanyag a sertésszűz, nagyon nehéz vele bánni. Három biztonságos lehetőség van.

Frissen sütni

A 2,5 cm vastagra vágott szeleteket nem ütögetem meg, -ez a szűzérme- hanem egy serpenyőben egy ekanál zsírt hevítek. A legmagasabb lángon dolgozok és a szűz mindkét oldalát két és fél percig sütöm. Sózom, borsozom. 

Lényegében úgy bánok vele, mint a csirkemellel. 

Brassói

Az egészet is felhasználhatjuk brassóinak, a leggazdaságosabb azonban a fenti, szűzérmének valóhoz szeletelés végén a leeső, szabálytalan végeket, és pár rongyosabb szeletet beáldozni. A brassói aprópecsenye így készül.:

Kirántani

A szűzből 2-2,5 cm vastag szeleteket vágok, azokat finoman egy üveg aljával megütögetem, hogy kb 1 cm vastag szeleteket kapjak és az alábbiak szerint kirántom.:

A csirkemellel pedig így kell bánni:

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.