- Címkék:
- ünnep
- ünnepi menü
- sertésszűz
- sült hús
- hússütés
Frissen sütni
A 2,5 cm vastagra vágott szeleteket nem ütögetem meg, -ez a szűzérme- hanem egy serpenyőben egy ekanál zsírt hevítek. A legmagasabb lángon dolgozok és a szűz mindkét oldalát két és fél percig sütöm. Sózom, borsozom.
Lényegében úgy bánok vele, mint a csirkemellel.
Brassói
Az egészet is felhasználhatjuk brassóinak, a leggazdaságosabb azonban a fenti, szűzérmének valóhoz szeletelés végén a leeső, szabálytalan végeket, és pár rongyosabb szeletet beáldozni. A brassói aprópecsenye így készül.:
Kirántani
A szűzből 2-2,5 cm vastag szeleteket vágok, azokat finoman egy üveg aljával megütögetem, hogy kb 1 cm vastag szeleteket kapjak és az alábbiak szerint kirántom.:
A csirkemellel pedig így kell bánni: