Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Hogyan marad szaftos a sertésszűz?

Mivel rendkívül alacsony a zsírtartalma, könnyen kiszárítható alapanyag a sertésszűz, nagyon nehéz vele bánni. Három biztonságos lehetőség van.

Frissen sütni

A 2,5 cm vastagra vágott szeleteket nem ütögetem meg, -ez a szűzérme- hanem egy serpenyőben egy ekanál zsírt hevítek. A legmagasabb lángon dolgozok és a szűz mindkét oldalát két és fél percig sütöm. Sózom, borsozom. 

Lényegében úgy bánok vele, mint a csirkemellel. 

Brassói

Az egészet is felhasználhatjuk brassóinak, a leggazdaságosabb azonban a fenti, szűzérmének valóhoz szeletelés végén a leeső, szabálytalan végeket, és pár rongyosabb szeletet beáldozni. A brassói aprópecsenye így készül.:

Kirántani

A szűzből 2-2,5 cm vastag szeleteket vágok, azokat finoman egy üveg aljával megütögetem, hogy kb 1 cm vastag szeleteket kapjak és az alábbiak szerint kirántom.:

A csirkemellel pedig így kell bánni:

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.