A mexikói töltött paprika (chiles rellenos) prosztósított, Tex-Mex változata a hetvenes években bukkant fel Texasban. A lényeg, hogy ez maga a tökéletes snack, már aki bírja az erőset és szereti a hideg sört, mert fantasztikus párt alkotnak. Érik a csili, időszerű belefogni.
Recept
- 10 db, akár pirosra érett (akkor édesebb és kevésbé csíp), friss, jalapeño fajtájú csilipaprika kicsumázva, kierezve, vagy csumával együtt, de akkor hosszában fel kell vágni a töltéshez és sokkal erősebb is lesz. Az ecetben eltett jalapeño nem alkalmas a popper célú felhasználásra
- minden darab paprikára kisujjnyi zsíros sajt, elsősorban cheddar, de lehet krémsajt is
A töltelékbe lehet még rakni darált húst, vagy fűszereket.
Alapból ennyi, innentől lehet hagyományos pályán (a fenti mennyiséghez 5 dkg liszt, 1 egész felvert tojás, 5 dkg zsemlemorzsa) panírozni, vagy sörtésztában (1 egész felvert tojás, 5 dkg liszt, 1/2-1 dl sör) simára keverve habverővel és a paprikákat először lisztbe (+5 dkg liszt) majd a masszába mártani) forró zsiradékban kirántani.
Vagy baconbe tekerni és a sütőben sütni, vagy grillezni, vagy smokerben megfüstölni.
Öntet
Bármi könnyű, savas és hűsítő, pl joghurtos-zöldfűszeres-citromos nagyon jól kiegészíti.
A képen sörtésztában van bundázva, és bő sertészsírban kisütve, és bár lemaradt a képről, de kovászos uborka volt a körete.