- 4 db szikkadt kifli, vagy annak megfelelő mennyiségű szikkadt zsemle/kalács
- 4 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 1 vaníliarúd, vagy 4 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 biocitrom reszelt héja
- só
Egyszerű megoldás:
A kiflit 1 centiméter vastag szeletekre vágom. A tejet felforralom a cukorral, citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A kiflit lerétegezem a mákkal és leöntöm a tejjel.
Bonyolított eljárás:
A tejből 6 dl-t veszek. A gubát egy tűzálló tálba rétegezem a mákkal, leöntöm a tejes keverékkel, és 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Befőttes üvegben is elkészíthető, abban tárolható, szállítható, tálalható fogás.
Dúsítható:
- baracklekvár
- mazsola
- marcipán