Létfontosságú receptek: menzás paradicsomleves

Létfontosságú receptek: menzás paradicsomleves

Jó cukrosan, berántva, főtt rizzsel. Nem a fine dining csúcsa a menzás paradicsomleves, attól még fontos otthonos ételünk. 

  • 1 l paradicsomlé
  • 2 ekanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • sok frissen őrölt fekete bors
  • 10 dkg főtt rizs

Egy nagy lábosban a vajon aranybarnára pirítom a lisztet. Egy habverővel keverve fokozatosan felöntöm a paradicsomlével és a cukorral. Ha túl sűrű a végén, kevés vízzel, alaplével higítom.

Levesbetétnek főtt rizst rakok bele, és sok borssal tálalom. 

 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.