Létfontosságú receptek: menzás paradicsomleves

Létfontosságú receptek: menzás paradicsomleves

Jó cukrosan, berántva, főtt rizzsel. Nem a fine dining csúcsa a menzás paradicsomleves, attól még fontos otthonos ételünk. 

  • 1 l paradicsomlé
  • 2 ekanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • sok frissen őrölt fekete bors
  • 10 dkg főtt rizs

Egy nagy lábosban a vajon aranybarnára pirítom a lisztet. Egy habverővel keverve fokozatosan felöntöm a paradicsomlével és a cukorral. Ha túl sűrű a végén, kevés vízzel, alaplével higítom.

Levesbetétnek főtt rizst rakok bele, és sok borssal tálalom. 

 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.