- 30 dkg kifőtt rizs (kb 12 dkg szárazon) kihűtve
- 3 egész tojás
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 nagy csipet só
Egy tűzálló tálat kivajazok, beleszórom a zsemlemorzsát, körbeütögetem, hogy az alját és az oldalát is beborítsa.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a sárgájákat, a rizst, a citromhéjat, a maradék vajat és a cukrot.
Beleöntöm a kivajazott tűzálló tálba, elegyengetem és 150 fokos sütőben 30 perc alatt megsül.
Serpenyőben is meg lehet sütni, akkor azt kell kivajazni és morzsázni és legalacsonyabb lángon, lángelosztón, fedő alatt 20 percig sütni.
A formában hagyom kihűlni és felkockázva tálalom.
Mellé adható:
- friss gyümölcs
- vaníliakrém
- csokoládékrém
- lekvár
- fagylalt