Olcsó kedvenceink: rizskoch

Olcsó kedvenceink: rizskoch

A rizskoch elronthatatlan, megfizethető és laktató édesség, egy tartalmas leves után tálalva bőséggel kiad egy étkezést. 

  • 30 dkg kifőtt rizs (kb 12 dkg szárazon) kihűtve
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 nagy csipet só

Egy tűzálló tálat kivajazok, beleszórom a zsemlemorzsát, körbeütögetem, hogy az alját és az oldalát is beborítsa.

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a sárgájákat, a rizst, a citromhéjat, a maradék vajat és a cukrot. 

Beleöntöm a kivajazott tűzálló tálba, elegyengetem és 150 fokos sütőben 30 perc alatt megsül.

Serpenyőben is meg lehet sütni, akkor azt kell kivajazni és morzsázni és legalacsonyabb lángon, lángelosztón, fedő alatt 20 percig sütni. 

A formában hagyom kihűlni és felkockázva tálalom. 

Mellé adható:

  • friss gyümölcs
  • vaníliakrém
  • csokoládékrém
  • lekvár
  • fagylalt

 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.