Létfontosságú receptek: túrós csusza

Létfontosságú receptek: túrós csusza

Főétel, köret, édes, sós, sőt édes és sós is lehet a túrós csusza, a magyar identitás egyik nagyon fontos része.

  • 20 dkg csusza tészta
  • 10 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 2-3 dkg füstölt szalonna
  • por-, vagy kristálycukor ízlés szerint

A szalonnát apró kockákra vágom és közepes lángon kiolvasztom a zsírjukat, a kis szalonnák töpörödjenek ropogósra. tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, egy mélyebb tányérba pakolom. Rámorzsolom a túrót, meglocsolom a tejföllel és ahogy szeretem, ahhoz képest meglocsolom szalonnazsírral és megszórom a pörccel, vagy cukrozom, vagy aki jót akar, mindkettőt. 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?