- Címkék:
- tőkehal
- fagyasztott hal
- tengeri hal
- rántott hal
Nem megfelelő elkészítés esetén megdöbbentően rossz állaga lesz, és nem is jó mindenre, ezért érdemes az alábbiakat követni, ha finoman akarjuk elkészíteni ezt a könnyen emészthető, megfizethető, és tápláló fehérjeforrást, ami ráadásul meglepően finom hal.
Vásárlási útmutató
- A fagyasztott filék csomagolása a fagyasztási technológia miatt 20% vizet tartalmazhat, így ha árakat hasonlítotok össze, feltétlenül ellenőrizzétek az összetevőket, mennyi a hal és mennyi a víz.
- Mivel ugyanott van, és hasonló a csomagolás, könnyen összetéveszthető az olcsóbb pangasius filével, aminek rossz az íze.
- Kagylókra, rákokra allergiások figyeljenek, egyes csomagolásokon feltüntetik, hogy nyomokban tartalmazhat ezekből.
Kiolvasztás
Lassan, a hűtőszekrénybe téve érdemes kiolvasztani. Legjobb egy rácsra rakni és hagyni hogy egy tálcára csöpögjön, de erre nem szokott hely lenni egy átlagos hűtőben.
Előkészítés
Két tiszta, és szagtalan konyharuha közé rakva a kiolvadt filéket érdemes picit megnyomkodni, hogy minden szükségtelen vizet felitassunk róla. Sózni legfeljebb sütés előtt érdemes, mert a fagyasztás miatt így is sok vizet veszített a hús, ezt a veszteséget nem szabad sóval tovább fokozni.
Mi illik hozzá?
- spenót
- burgonya, burgonyafánk
- sötét trombitagomba
- shii-take gomba
- citrom
- cékla
- spárga
- tejszín
- tejföl
- savanyú uborka
Megfelelő konyhatechnológiák
- kirántás különböző bundákban
- fasírtokba morzsolás
Receptek
Tőkehal ropogós spenóttal
Rántott hal