Luxusfőzelék fillérekből, gluténmentesen

Luxusfőzelék fillérekből, gluténmentesen

A toszkán csodaétel, a ribollita inspirálta alábbi kedvencem, annak a mondanivalóját próbáltam az ugaron elérhető alapanyagokra igazítani. Később kitérünk a ribollitára, mert annál meg nincs jobb, csak legyen fodros kel és mángold a boltban. 

  • 200 g fehérbab egy éjszakára kétszeres mennyiségű vízbe áztatva
  • 200 g leveles spenót, lehet fagyasztott is, akkor azt ki kell engedni
  • 200 g hámozott paradicsom
  • 2 db paszternák meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 4 db vastag szelet szikkadt kenyér (opcionális pirítva, vagy olajban ropogósra sütve)
  • 1 db nagyobb póréhagyma vékonyra felszeletelve
  • 10 szál kakukkfű
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj

A hagymát az olajon aranybarnára pirítom, beleöntöm a babot, sózom, ressre főzöm. A felét egy botmixerrel pépesítem, felöntöm a paradicsomlével, hozzáadom a paszternákot, kakukkfüvet. Amikor a paszternák megpuhult, ráborítom a spenótleveleket és pár perc alatt készre főzöm, még sózom, ha szükséges.

A kenyérszeletre merve, esetleg paprikamagolajjal meglocsolva tálalom. Elég tartalmas, megáll feltét nélkül is, hatperces tojással esetleg el tudom képzelni. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.