- 200 g fehérbab egy éjszakára kétszeres mennyiségű vízbe áztatva
- 200 g leveles spenót, lehet fagyasztott is, akkor azt ki kell engedni
- 200 g hámozott paradicsom
- 2 db paszternák meghámozva, vékonyra szeletelve
- 4 db vastag szelet szikkadt kenyér (opcionális pirítva, vagy olajban ropogósra sütve)
- 1 db nagyobb póréhagyma vékonyra felszeletelve
- 10 szál kakukkfű
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- só
A hagymát az olajon aranybarnára pirítom, beleöntöm a babot, sózom, ressre főzöm. A felét egy botmixerrel pépesítem, felöntöm a paradicsomlével, hozzáadom a paszternákot, kakukkfüvet. Amikor a paszternák megpuhult, ráborítom a spenótleveleket és pár perc alatt készre főzöm, még sózom, ha szükséges.
A kenyérszeletre merve, esetleg paprikamagolajjal meglocsolva tálalom. Elég tartalmas, megáll feltét nélkül is, hatperces tojással esetleg el tudom képzelni.