- Címkék:
- leves
- zöldség
- olasz konyha
- vegán
- 100 g barna lencse
- 250 g bab vegyes fajtákból
- 100 g csicseriborsó
- 100 g árpagyöngy
- 1 db zellerszár felszeletelve
- 1 db vöröshagyma finomra vágva
- 1 db babérlevél
- 1 l zöldség alaplé
- 1 db sárgarépa meghámozva, felszeletelve
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- só
- fekete bors
- olívaolaj
A hüvelyeseket egy éjszakára beáztatom kétszeres mennyiségű hideg vízben. Két evőkanál olajon, magas lángon kevergetve megpirítom a hagymát, a fokhagymát és a répát, zellerszárat.
Felöntöm a hüvelyesekkel, árpagyönggyel, az alaplével és hozzáadom a babérlevelet, megsózom, borsozom.
Alacsony lángon ressre főzöm.
Paprikamagolajjal meglocsolva különösen jó.