Olcsó olasz csoda: leves vegyes hüvelyesekből

Olcsó olasz csoda: leves vegyes hüvelyesekből

Az olasz konyha itthon teljesen ismeretlen, ám annál izgalmasabb, pizza-, és tésztamentes oldalát sokszor fogjuk megmutatni a következő hónapokban, ez itt a zuppa del contadino, azaz parasztleves. Annyira jó, elmondhatatlan. 

  • 100 g barna lencse 
  • 250 g bab vegyes fajtákból
  • 100 g csicseriborsó
  • 100 g árpagyöngy
  • 1 db zellerszár felszeletelve
  • 1 db vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db babérlevél
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 db sárgarépa meghámozva, felszeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • fekete bors
  • olívaolaj

A hüvelyeseket egy éjszakára beáztatom kétszeres mennyiségű hideg vízben. Két evőkanál olajon, magas lángon kevergetve megpirítom a hagymát, a fokhagymát és a répát, zellerszárat.

Felöntöm a hüvelyesekkel, árpagyönggyel, az alaplével és hozzáadom a babérlevelet, megsózom, borsozom.

Alacsony lángon ressre főzöm. 

Paprikamagolajjal meglocsolva különösen jó. 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.