Olcsó olasz csoda: leves vegyes hüvelyesekből

Olcsó olasz csoda: leves vegyes hüvelyesekből

Az olasz konyha itthon teljesen ismeretlen, ám annál izgalmasabb, pizza-, és tésztamentes oldalát sokszor fogjuk megmutatni a következő hónapokban, ez itt a zuppa del contadino, azaz parasztleves. Annyira jó, elmondhatatlan. 

  • 100 g barna lencse 
  • 250 g bab vegyes fajtákból
  • 100 g csicseriborsó
  • 100 g árpagyöngy
  • 1 db zellerszár felszeletelve
  • 1 db vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db babérlevél
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 db sárgarépa meghámozva, felszeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • fekete bors
  • olívaolaj

A hüvelyeseket egy éjszakára beáztatom kétszeres mennyiségű hideg vízben. Két evőkanál olajon, magas lángon kevergetve megpirítom a hagymát, a fokhagymát és a répát, zellerszárat.

Felöntöm a hüvelyesekkel, árpagyönggyel, az alaplével és hozzáadom a babérlevelet, megsózom, borsozom.

Alacsony lángon ressre főzöm. 

Paprikamagolajjal meglocsolva különösen jó. 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.