Melengető és gyors csodaleves: a toszkán ribollita

Melengető és gyors csodaleves: a toszkán ribollita

Tartalmas, ízletes, egytálételnek is feladható leves a ribollita, egyik kedvencem., néha picit belevariálok, a képen fodros kell nélkü, csak mángoldból készült, mert utóbbi felveti a kertet. 

  • 40 dkg fehér bab
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 db zellerszár 
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db póréhagyma
  • 1/2 kg mángold feldarabolva
  • 1/2 kg fodros kel feldarabolva
  • 4 db paradicsom hámozva, darabolva
  • 3 szál kakukkfű
  • száraz kenyérszeletek
  • só, bors

A babot puhára főzöm, leszűröm, levét a bab kétharmadával elturmixolom. Az olaj felén átpirítom a hagymákat, rádobom a felszeletelt zöldségeket, kakukkfüvet, sózom, borsozom, amikor már ress, összeöntöm a babpürével, puhára főzöm és a végén adom hozzá az egész főtt babot. Kenyérszeletekre merve, olívaolajjal locsolva tálalom.

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.