- Címkék:
- leves
- vegán
- melengető étel
- 40 dkg fehér bab
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 db zellerszár
- 2 db sárgarépa
- 2 db póréhagyma
- 1/2 kg mángold feldarabolva
- 1/2 kg fodros kel feldarabolva
- 4 db paradicsom hámozva, darabolva
- 3 szál kakukkfű
- száraz kenyérszeletek
- só, bors
A babot puhára főzöm, leszűröm, levét a bab kétharmadával elturmixolom. Az olaj felén átpirítom a hagymákat, rádobom a felszeletelt zöldségeket, kakukkfüvet, sózom, borsozom, amikor már ress, összeöntöm a babpürével, puhára főzöm és a végén adom hozzá az egész főtt babot. Kenyérszeletekre merve, olívaolajjal locsolva tálalom.