Melengető és gyors csodaleves: a toszkán ribollita

Melengető és gyors csodaleves: a toszkán ribollita

Tartalmas, ízletes, egytálételnek is feladható leves a ribollita, egyik kedvencem., néha picit belevariálok, a képen fodros kell nélkü, csak mángoldból készült, mert utóbbi felveti a kertet. 

  • 40 dkg fehér bab
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 db zellerszár 
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db póréhagyma
  • 1/2 kg mángold feldarabolva
  • 1/2 kg fodros kel feldarabolva
  • 4 db paradicsom hámozva, darabolva
  • 3 szál kakukkfű
  • száraz kenyérszeletek
  • só, bors

A babot puhára főzöm, leszűröm, levét a bab kétharmadával elturmixolom. Az olaj felén átpirítom a hagymákat, rádobom a felszeletelt zöldségeket, kakukkfüvet, sózom, borsozom, amikor már ress, összeöntöm a babpürével, puhára főzöm és a végén adom hozzá az egész főtt babot. Kenyérszeletekre merve, olívaolajjal locsolva tálalom.

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.