- Címkék:
- tej
- mascarpone
- házi tej
- boldogsajtészítősorozat
Az előző részeket itt lehet elolvasni.
A mascarpone krémsajt, tejszínből készül, citrom hozzáadásával.
A házi tejet felforralom (tippek, trükkök itt), lehűtöm, a tetejéről a tejszínt kanállal leszedem. Így néz ki.:
Nagyon zsíros nyers tej kell, és sok, én jerseyt veszek, az rendkívül zsíros. A tejszínt felmelegítem, belekeverek decinként egy evőkanál frissen facsart citromlevet. Amire elhűl, meg is dermed, ezt hagyom lecsöpögni tiszta pelenkába csavarva.
Amúgy a jó kis házi tej, pláne Őzike jersey tehénke teje eleve elég sűrű, szóval igazából, úgy ahogy van mascarponénak lehet használni, szoktam is.
Mascarponéval készülő receptek:
Szardíniás kosár (joghurtsajt helyett)