Mire jó a sárgarépa zöldje?

Mire jó a sárgarépa zöldje?

A sárgarépa zöldje nem tartalmaz mérgező vegyületeket, biztonságosan fogyasztható, mégis eldobjuk. 

Foto: Jonathan Kemper

Milyen az íze?

Édeskés, keserű és pikáns, elég erőteljes, így jól párosítható édes, citrusos ízekkel. 

Mire jó?

Pesto

Fokhagymával, hidegen sajtolt napraforgóolajjal, dióval, citromlével elturmixolva kész is a szendvicskrém, sült zöldségek mellé friss kiegészítő. 

Frissítő salsa sültekre

Durvára vágva csilivel, citromlével, olajjal, sóval és fokhagymával kész a friss öntet.

Díszítés

Csinos levél, feldob egy krémlevest, koktélt.

Extra zöld fasírt

Petrezselyem, kapor, zeller, menta, hagyma, fokhagyma és sok-sok sárgarépa zöldje sóval, fekete borssal durvára vágva pici liszttel összefogatva, pogácsákká formázva, bő olajban kisütve, és kész is a pikáns zöld fasírt. Brutál erőteljes íz, simán veri a húsélményt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.