Milyen az íze?
Édeskés, keserű és pikáns, elég erőteljes, így jól párosítható édes, citrusos ízekkel.
Mire jó?
Pesto
Fokhagymával, hidegen sajtolt napraforgóolajjal, dióval, citromlével elturmixolva kész is a szendvicskrém, sült zöldségek mellé friss kiegészítő.
Frissítő salsa sültekre
Durvára vágva csilivel, citromlével, olajjal, sóval és fokhagymával kész a friss öntet.
Díszítés
Csinos levél, feldob egy krémlevest, koktélt.
Extra zöld fasírt
Petrezselyem, kapor, zeller, menta, hagyma, fokhagyma és sok-sok sárgarépa zöldje sóval, fekete borssal durvára vágva pici liszttel összefogatva, pogácsákká formázva, bő olajban kisütve, és kész is a pikáns zöld fasírt. Brutál erőteljes íz, simán veri a húsélményt.