Mutatjuk, mire figyelj filteres tea vásárlásánál!

Mutatjuk, mire figyelj filteres tea vásárlásánál!

Jój, hát az csak papír. Egyrészt nem feltétlenül, másrészt az sincs rendben, ha csak papír.

 

Miből készül a teafilter?

A tea kétezer éves történelmében a filteres, tasakos megoldások meglehetősen fiatalok, alig 120 éve létezik, és ezek a korai filterek hernyóselyemből készültek, ami egy természetes alapanyag.

Napjainkban több alapanyag lehetséges, ezek élelmiszeripari szempontból biztonságosak, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy keveset utaznának, vagy könnyedén lebomlanak, miután kidobtuk.

Manilakender

Egy trópusi növény (Musa textilis) levélnyeléből készülnek papírfilterek. Könnyen lebomlik.

Sajnos ezek a papírfilterek is záródhatnak olyan ragasztóval, ami nem bomlik le.

Kukorica

Az Aldi közleménye szerint például  brit piacos Specially Selected filterei készülnek ebből, az anyag neve Fuso és 100%-ban lebomlik.

Műanyag tasak

Sajnos ezeket selyempiramisnak csúfolják, szép-szép, attól még műanyag. Az egy dolog, hogy nem bomlik le, és egyszer használatos, de egy kutatás szerint az áztatás során 11,6 milliárd mikro-, és 3,1 nanoműanyag részecskét engednek ki magukból a teádba.

Ráadásul pont a filteres teák prémium szakosztályára jellemző ez a kivitel, már amennyiben beszélhetünk prémium filteres teáról.

Mi a megoldás?

Garantáltan és 100%-ban műanyagmentes filterbe csomagolt, hazai piacon is elérhető termékek:

Ezen túl pedig keresd a papírfiltert, vagy marad a szálas tea, szűrő. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.