Nem eszi a család a zöldséget? Gazpachot nekik!

Nem eszi a család a zöldséget? Gazpachot nekik!

Itt a hidegen elkészíthető, hidegen tálalható ételek ideje, és az egyik legjobb hideg leves, a gazpacho ebből nem maradhat ki. 

  • 500 g kg hámozott, kimagozott paradicsom
  • 100 g hámozott kígyóuborka 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kápiapaprika kicsumázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál sherryecet, vagy más míves, finom ecet is megteszi
  • 1 db zsemle, lehet szikkadt, száraz is
  • 1/2 l víz

A feldarabolt zöldségeket és kenyeret lesózom, meglocsolom az ecettel és fél napig lezárva pihentetem a hűtőszekrényben. Ez elég fontos művelet, sokkal ízletesebb lesz az így macerált gazpacho. Este bekészítve bőven jók leszünk vele ebédre, vagy reggelről bekészítve vacsorára.

Az egészet összeturmixolom, apránként hozzáadagolom az olajat. Amikor már sűrűm apránként adagolva a vizet, higítom. A gazpacho krémes, nem híg! Aki tökéletességre törekszik, szűrje át, akkor mesés lesz. A képen nincs átszűrve.

Sózom, borsozom, hidegen tálalom. Laktató és tartalmas, nem szabad alábecsülni. 

Betétnek sült hal kifejezetten jó választás, úgy komplett főételt kapunk. 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.