Ne becsüljétek alul se a melegszendvicset, se az ezzel kapcsolatos információkat, mert egy ilyen fogás az ehetetlen borzalomtól a parádés és tartalmas finomságig terjed, itt az utóbbira térünk ki.
Vegyél egy szendvicssütőt!
Ha tényleg nem viszel konyhát, és nincs is szándékodban ilyesmi, imádni fogod, neked találták ki.
A kenyér nem mindegy
Ne szendvicskenyeret vegyél, inkább rozstéglát, vagy valami finomabb bagettet, amit felszeletsz, a végeredmény tartalmasabb és finomabb lesz.
A felépítés
Sajt
Muszáj bele, és ha ezt jól megválasztod, a szendvicsed lényegében készen is van, mert sajtból könnyedén lehet olyan izgalmasat választani, ami betölt egy egész estét. A sajt legyen elsősorban érlelt és nagyon zsíros. Például:
- provolone piccante
- taleggio
- kéksajtok általában
- camembert, főleg érlelt
- kecskecamembert leginkább
- bivalymozzarella
Zöldség
Ez is muszáj bele, friss, vagy savanyúság, így lesz valami a sittes melegszendvicsből.
- leveles spenót, lehet fagyasztott is kiolvasztva, kinyomkodva
- savanyú uborka
- savanyú, vagy friss cékla finomra szeletelve
- savanyú karfiol
- rukola
- petrezselyem, zsálya, kapor
Izgalom
Ha akarod cifrázni, a sajt+zöldségen túl, az alábbi kombinációk mind működni fognak.:
- kéksajt+dió
- mozzarella+füstölt lazac+kapor
- mascarpone+füstölt lazac+sóban eltett citrom (a linken az elkészítés, de delikátban kapsz készen is)+spenót
- mogyoróvaj+spenót
- mogyoróvaj+banán+csiliszósz
- érlelt sajt+lekvár
- érlelt sajt+érlelt sonka+mangó/barack
- egy sajt+csili+frissen facsart citromlé mindig nyerő!