Olcsó, gyors, gusztusos: szardíniás kosár

Olcsó, gyors, gusztusos: szardíniás kosár

Sós pite sorozatunk ékköve: szardíniás pitécske.

A tészta:

  • a szardíniából mind egy szálig lecsepegtetett extra szűz olívaolaj, ha a konzerv nem ilyen olajjal készült, akkor ilyen olaj, vagy vaj 50 g
  • 1 db egész tojás
  • kb. 200 g sima búzaliszt

A tálaláshoz:

  • 1 db szardínia konzerv (extra szűz olívaolajban eltett jobb, mert az nagyon finom, meg az olaja is felhasználható)
  • 150 g joghurtsajt, elkészítés itt a linken
  • citrom
  • újhagyma finomra vágva
  • csilis szósz ízlés szerint
  • friss zöldfűszer (pl. petrezselyem vagy koriander) ízlés szerint

Az olajat a tojással és annyi liszttel eldolgozom, hogy jól formázható, gyúrható legyen. Akkora kis palacsintákat nyújtok belőle, amivel ki tudom bélelni a kis kosaraimat, vagy gyűrűket, kinek mi van. 

180 C fokra előmelegített sütőben a kosarakat aranybarnára sütöm -kb. 25 perc, és megtöltöm a többi alapanyaggal.

A kosarak egy légmentesen zárt dobozban a hűtőszekrényben egy hétig is elállnak, így ha nem a konzervből lecsöpögtetett olajjal készül, hanem külön zsiradékból, akkor előre el lehet készíteni. 

 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.