- Címkék:
- szardínia
- kosár
- szardíniakonzerv
- pite
A tészta:
- a szardíniából mind egy szálig lecsepegtetett extra szűz olívaolaj, ha a konzerv nem ilyen olajjal készült, akkor ilyen olaj, vagy vaj 50 g
- 1 db egész tojás
- kb. 200 g sima búzaliszt
- só
A tálaláshoz:
- 1 db szardínia konzerv (extra szűz olívaolajban eltett jobb, mert az nagyon finom, meg az olaja is felhasználható)
- 150 g joghurtsajt, elkészítés itt a linken
- citrom
- újhagyma finomra vágva
- csilis szósz ízlés szerint
- friss zöldfűszer (pl. petrezselyem vagy koriander) ízlés szerint
- só
Az olajat a tojással és annyi liszttel eldolgozom, hogy jól formázható, gyúrható legyen. Akkora kis palacsintákat nyújtok belőle, amivel ki tudom bélelni a kis kosaraimat, vagy gyűrűket, kinek mi van.
180 C fokra előmelegített sütőben a kosarakat aranybarnára sütöm -kb. 25 perc, és megtöltöm a többi alapanyaggal.
A kosarak egy légmentesen zárt dobozban a hűtőszekrényben egy hétig is elállnak, így ha nem a konzervből lecsöpögtetett olajjal készül, hanem külön zsiradékból, akkor előre el lehet készíteni.