- 1 kg sárga salátaburgonya meghámozva, cikkelyekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 púpozott ekanál jó minőségű fűszerpaprika
- 1/2 kg gomba, jó esetben erdei, de a laska is kiváló, az van a képen is
- 2 ekanál zsiradék
- só
A zsiradék felén aranybarnára pirítom lassan, türelmesen a hagymát. Rádobom a krumplit, megszórom a paprikával, sózom, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és alacsony lángon lassan ressre főzöm. Fontos, hogy paprikás krumplinak csak NEM szétfővő burgonya jó, a lisztes krumpliktól kellemetlen pempő lesz ez az étel.
A gombát felcsíkozom, a zsiradék másik felén egy serpenyőben folyamatosan rázogatva megpirítom. Lehet hozzáadni finomra szeletelt fokhagymát is.
A krumplihoz keverem, éppen összemelegítem és tálalom. A képen csipetke is van benne, nem kötelező elem, az így készül.