Paprikás krumpi laskagombával

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.

  • 1 kg sárga salátaburgonya meghámozva, cikkelyekre vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 púpozott ekanál jó minőségű fűszerpaprika
  • 1/2 kg gomba, jó esetben erdei, de a laska is kiváló, az van a képen is
  • 2 ekanál zsiradék

A zsiradék felén aranybarnára pirítom lassan, türelmesen a hagymát. Rádobom a krumplit, megszórom a paprikával, sózom, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és alacsony lángon lassan ressre főzöm. Fontos, hogy paprikás krumplinak csak NEM szétfővő burgonya jó, a lisztes krumpliktól kellemetlen pempő lesz ez az étel. 

A gombát felcsíkozom, a zsiradék másik felén egy serpenyőben folyamatosan rázogatva megpirítom. Lehet hozzáadni finomra szeletelt fokhagymát is. 

A krumplihoz keverem, éppen összemelegítem és tálalom. A képen csipetke is van benne, nem kötelező elem, az így készül. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.