Ötperces desszert 3 alapanyagból, főzés nélkül

Ötperces desszert 3 alapanyagból, főzés nélkül

A babapiskóta nagyon sokat tud segíteni amikor hazamegyünk a melóból és valami édességért nyúznak minket. Ezt a desszertet előre el lehet - el kell- készíteni, lehet hozni-vinni, tárolni, főnyeremény. 

  • 20 dkg cukrozott felületű babapiskóta
  • 20 dkg mascarpone
  • a 3. alapanyag sokminden lehet, lentebb soroljuk

A legegyszerűbb befőttes üvegben elkészíteni, mert így biztosan nem veszi be szagokat amíg összeérik, az üvegből el is lehet fogyasztani, kevesebb a munka vele, és jól is néz ki.

A mascarponét egy habverő segítségével simára keverem a harmadik alapanyaggal. Ha gyümölcs a harmadik, akkor nem kell teljesen simára, maradhatnak benne darabok. Aki a nagyon édes ízeket szereti, cukrozhatja, szerintem bőségesen elég a babapiskóta és a mascarpone édessége.

Az üveg alján babapiskótával kezdek és az alapanyagokat lerétegezem, a tetején krém legyen.

Lezárom, 5-6 óra alatt összeázik, egy éjszaka se árt meg neki.

A 3. alapanyag:

  • friss vagy fagyasztott gyümölcs darabolva, reszelve, egészben
  • 1 ekanál matcha tea (ez van a képen)
  • 2 tkanál őrölt fahéj
  • 1 jó minőségű ristretto kávé
  • 1/2 dl narancslikőr
  • pikáns lekvár pl: bodza, málna, birs, körte
  • ami jó ötletnek tűnik, azt érdemes kipróbálni, a szardella, májkrém például nem jó ötlet. 

 

  • 2021.03.06

Tartalmas egytálételek tíz perc munkával

Van pár variálható alaprecept, amelyek sokat segíthetnek az egész családdal otthon dolgozó láthatatlan munkásoknak. A receptek máskor is jól jönnek, és egyiket sem tart tovább tíz percnél összedobni, utána pedig elvan az a sütőben, vagy a gázon.

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy.