- Címkék:
- édesség
- desszert
- babapiskóta
- mascarpone
- 20 dkg cukrozott felületű babapiskóta
- 20 dkg mascarpone
- a 3. alapanyag sokminden lehet, lentebb soroljuk
A legegyszerűbb befőttes üvegben elkészíteni, mert így biztosan nem veszi be szagokat amíg összeérik, az üvegből el is lehet fogyasztani, kevesebb a munka vele, és jól is néz ki.
A mascarponét egy habverő segítségével simára keverem a harmadik alapanyaggal. Ha gyümölcs a harmadik, akkor nem kell teljesen simára, maradhatnak benne darabok. Aki a nagyon édes ízeket szereti, cukrozhatja, szerintem bőségesen elég a babapiskóta és a mascarpone édessége.
Az üveg alján babapiskótával kezdek és az alapanyagokat lerétegezem, a tetején krém legyen.
Lezárom, 5-6 óra alatt összeázik, egy éjszaka se árt meg neki.
A 3. alapanyag:
- friss vagy fagyasztott gyümölcs darabolva, reszelve, egészben
- 1 ekanál matcha tea (ez van a képen)
- 2 tkanál őrölt fahéj
- 1 jó minőségű ristretto kávé
- 1/2 dl narancslikőr
- pikáns lekvár pl: bodza, málna, birs, körte
- ami jó ötletnek tűnik, azt érdemes kipróbálni, a szardella, májkrém például nem jó ötlet.