- Címkék:
- vad zöldség
- tyúkhúr
Kiadós, ízletes, szép, olcsó
Mi kell még? Íze édeskés, friss, enyhén kesernyés. Állaga roppanós és nedvdús, kövérebb szárait élmény elropogtatni.
Nyersen fogyasztom, gyűjteni kizárólag tiszta területen szabad -szívós kis lény, szennyezett talajon is megél- és felhasználás előtt váltott vízben kell mosni, mint a spenótot, mert nagyon közel terem a földhöz, könnyen szennyeződik.
Bár gyógynövényként említik több helyen, népi gyógyászatban nincs jelentős nyoma és hatása nem igazolt.
Levesbetét
A képen a kedvenc levesem -recept a linken- hús helyett gombával elkészítve. Tyúkhúrral, forrázott csalánnal és komlóhajtással, egy kis srirachával és szójaszósszal tökéletes zöldségleves volt. Hatperces tojás és üvegtészta is elfér benne, előbbit most nem eszek, utóbbi nem volt itthon.
Saláta
A képen pirított csiperke és finomra szeletelt fokhagyma, főtt zellerrel felesben kikevert aioli -egy gerezd krémesre nyomott fokhagyma kikeverve hidegen sajtolt napraforgóolajjal-, tyúkhúr és só.
Szendvicsre zöld
Padlizsánkrém, rozskenyér, tyúkhúr és római kömény.