Sok lett a tészta, vagy a töltelék? Legyen bukta!

Sok lett a tészta, vagy a töltelék? Legyen bukta!

A legpontosabb recept végén is ott állhatunk egy fél bejglire való kelt tésztával, vagy diótöltelékkel, akkor az legyen bukta!

  • maradék kalácstészta, flódnitészta, bejglitészta

vagy 

  • maradék dió, mák, akármilyen töltelék, két kanál lekvár az üveg alján

Szerencsés esetben van mindkettő és egyenlő arányban vannak, az a legegyszerűbb. Ha nem, a túl sok maradék kalács/bejgli/flódnitésztát meg lehet tölteni:

  • lekvár
  • sajt
  • kakaó és cukor keveréke
  • fahéj és cukor keveréke
  • Nutella
  • csokoládé

A tésztát 2-3 mm vastag, és kb. 15x15 centiméteres téglalapokká nyújtom, két szélét behajtom és feltekerem.

Megkenem tojássárgájával, pihentetem a hűtőszekrényben egy órát, majd megkenem fehérjével és 150 C fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütöm. 

Ha túl sok töltelék maradt, be kell gyúrni egy kis bejgli/kalács/flódnitésztát és abból készíteni buktát. Abból már ne maradjon ki semmi, mert akkor soha nem lesz vége a vergődésnek.

Bejglitészta és úgy általában bejgli:

Flódnitészta és úgy általában flódni:

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.