Sok lett a tészta, vagy a töltelék? Legyen bukta!

Sok lett a tészta, vagy a töltelék? Legyen bukta!

A legpontosabb recept végén is ott állhatunk egy fél bejglire való kelt tésztával, vagy diótöltelékkel, akkor az legyen bukta!

  • maradék kalácstészta, flódnitészta, bejglitészta

vagy 

  • maradék dió, mák, akármilyen töltelék, két kanál lekvár az üveg alján

Szerencsés esetben van mindkettő és egyenlő arányban vannak, az a legegyszerűbb. Ha nem, a túl sok maradék kalács/bejgli/flódnitésztát meg lehet tölteni:

  • lekvár
  • sajt
  • kakaó és cukor keveréke
  • fahéj és cukor keveréke
  • Nutella
  • csokoládé

A tésztát 2-3 mm vastag, és kb. 15x15 centiméteres téglalapokká nyújtom, két szélét behajtom és feltekerem.

Megkenem tojássárgájával, pihentetem a hűtőszekrényben egy órát, majd megkenem fehérjével és 150 C fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütöm. 

Ha túl sok töltelék maradt, be kell gyúrni egy kis bejgli/kalács/flódnitésztát és abból készíteni buktát. Abból már ne maradjon ki semmi, mert akkor soha nem lesz vége a vergődésnek.

Bejglitészta és úgy általában bejgli:

Flódnitészta és úgy általában flódni:

 

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.