- maradék kalácstészta, flódnitészta, bejglitészta
vagy
- maradék dió, mák, akármilyen töltelék, két kanál lekvár az üveg alján
Szerencsés esetben van mindkettő és egyenlő arányban vannak, az a legegyszerűbb. Ha nem, a túl sok maradék kalács/bejgli/flódnitésztát meg lehet tölteni:
- lekvár
- sajt
- kakaó és cukor keveréke
- fahéj és cukor keveréke
- Nutella
- csokoládé
A tésztát 2-3 mm vastag, és kb. 15x15 centiméteres téglalapokká nyújtom, két szélét behajtom és feltekerem.
Megkenem tojássárgájával, pihentetem a hűtőszekrényben egy órát, majd megkenem fehérjével és 150 C fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütöm.
Ha túl sok töltelék maradt, be kell gyúrni egy kis bejgli/kalács/flódnitésztát és abból készíteni buktát. Abból már ne maradjon ki semmi, mert akkor soha nem lesz vége a vergődésnek.
Bejglitészta és úgy általában bejgli:
Flódnitészta és úgy általában flódni: