Szedd le a pikkelyt!

Szedd le a pikkelyt!

A legtöbb esetben konyhakész filék bőre is igénytelenül, pikkelyesen van hagyva, ezért ezt kénytelenek vagyunk mi leszedni. Muszáj leszedni, a pikkely nem való ételbe. Nem nehéz munka, cserébe jó koszos, ezért szabadtéren, vagy ha nincs szabadtér, a fürdőkádban érdemes megküzdeni vele, hacsak nem akarunk még jövőre is pikkelyeket találni a konyhaplafonon. Esetleg a videón látható lenejlonozás is segíthet.

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.