Receptek egy szardíniakonzervre

Receptek egy szardíniakonzervre

Egy szál szardíniakonzervből könnyedén lehet kétszemélyes vacsorát készíteni, és az alábbi receptek nagyobb mennyiségben elkészítve alkalmasak vendégvárásra is. 

Mivel párosítsuk a szardíniát?

A legjobb szardíniakonzervet így tudjátok kiválasztani a sok közül. 

Az alábbi alapanyagokkal minddel jól összeillik a szardínia.: 

  • zellerszár
  • uborka
  • petrezselyem
  • avokádó
  • citrom
  • narancs
  • mandarin
  • csilipaprika
  • kapribogyó
  • salátalevél
  • újhagyma, bármilyen hagyma
  • joghurt
  • mascarpone
  • majonéz
  • paradicsom
  • olívabogyó
  • édeskömény

Fűszerezhető is, az alábbiak közül bármivel:

  • szegfűszeg
  • rozmaring
  • fűszerpaprika
  • füstölt paprika
  • sherry ecet
  • balzsamecet
  • mustár
  • kapor
  
Krém

1 egész konzerv lecsepegtetett szardíniát felesben kikeverek ugyanannyi (a kis tubus pont jó lesz) majonézzel és fél citrom levével. 

Tovább ízesíthető:

  • csili
  • petrezselyemzöld
  • lágytojás
  • reszelt citromhéj
  • citrom helyett narancslé 
  • mustár
  • finomra vágott vörös-, lila-, fokhagyma
  • sóban eltett citrom

Kenhető pirítósra, zsírban sült kenyérre, sőt tésztára is lehet rakni, a képen sok petrezselyemmel és narancshéjjal van extrásítva az alap. 

  
Saláta

Szardínia és avokádó saláta zellerrel

  • 1 konzerv szardínia lecsepegtetve, villával durvára összetörve
  • 2 db érett avokádó meghámozva, félbevágva, vagy felkockázva
  • 2 ekanál finomra vágott vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem finomra vágva
  • 1 ökölnyi zsenge zellergumó lereszelve
  • csiliszósz

Ha az avokádóban tálalom, akkor az avokádó kivételével minden alapanyagot összekeverek és egy kanállal az avokádó magjának helyébe töltöm. Ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor az avokádót alaposan meglocsolom citromlével, így nem barnul be, pár órát kibír, többet nem nagyon.

Aki nem akar bíbelődni, vágja össze az avokádót és keverje össze az egészet. 

Pirítóssal, tortillával tálalom. 

  
Golyócska

Szardíniagolyó 

  • 1 konzerv szardínia lecsepegtetve, villával durvára összetörve
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 1 egész tojás
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • sütéshez zsír vagy olaj

A szardíniát 10 dkg zabliszttel, a tojással és a fokhagymával kikeverem, sózom. Ha túl lágy a gombócformázáshoz, még adok hozzá zablisztet, annyit hogy puha, diónyi golyókat tudjak belőle formázni nedves kézzel. 

Kétujjnyi olajat hevítek, a masszából készített golyókat zabpehelylisztve hempergetem és aranybarnára sütöm.

Főzelékekhez kiváló feltét, a képen kovászos uborkás karalábéfőzelékkel, recept déután!

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.