Szuper ázsiai élelmiszerboltot találtunk, mutatom

Szuper ázsiai élelmiszerboltot találtunk, mutatom

Ha szószokat, fűszereket, rizseket keresel, itt minden van. Ha extrább dolgok kellenek, azokból is hatalmas a választék.

Egy korábban évekig Japánban élő ismerősömtől kértem tanácsot, hogy hová érdemes menni, ha távol-keleti alapanyagokat szeretnék venni. Ő ajánlotta nekem ezt a helyet, ami meglepő módon nem egy eldugott gyárépületben van Kőbányán, hanem a Rákóczi téren, kocsival és metróval is szuperül megközelíthető, központi helyen.

A Google térképén Kínai élelmiszerbolt néven fut. Nem nehéz odatalálni, a bolt a csarnok épületének sarkán, a szuper Csiga kávézótól és a hangszerbolttól pár méterre van, szemben a hátsó metrókijárattal.

Japán, kínai, koreai, vietnami alapanyagok, mirelit tengeri herkentyűk, fűszerek, ecetek, hal- és szójaszószok, olajok babpaszták, csilikrémek, friss koriander, zacskós ramenek, fagyasztott gombócok, ropik, üdítők. Tényleg szinte minden van, érdemes ellátogatni. Az árak nem annyira alacsonyak, de én egyáltalán nem is tartom őket vészesnek.

Vettem 8 zacskós rament, egy japán szezámolajat, egy japán szójaszószt, egy kínai ötfűszert, egy miso pasztát, wasabis borsót, friss koriandert, koreai csiliszószt, pácolt gyömbért és friss tésztát, ezért a csomagért 13 ezer forintot fizettem.

A csiliszószt már megkóstoltam, Gochujang a neve, külön ajánlom, mert nagyon finom.

Nem olyan borzasztó sós, mint az Erős Pista, nem olyan szörnyű keserű-savanyú, mint a Sriracha és nem olyan ecetes, mint a Tabasco. Érdekes, sós-édes-savanykás, erősen, de nem brutálisan csípős íze van. Ajánlom kóstolásra, nagyjából egy ezresbe kerül a 250 grammos.

 

Később írok a többi termékről is, amiket vettem, de csak akkor, ha már megkóstoltam őket.

Addigis, keressétek föl ezt a boltot, akár csak kíváncsiságból, mert ilyen termékbőség keleti cuccokból kevés helyen van.

 

A tartalom NEM szponzorált.

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.