Szuper nyári likőr inspirációk olvasónktól

Szuper nyári likőr inspirációk olvasónktól

Olvasónk, Erényi Eisler Szász Ágnes küldött híres alsóörsi likőrjeihez útmutatást, inspirációt. Mindenből is készítsetek likőrt.

Mivel ez egy inspiráló, ötletadó írás, a beszélgetés formátumot megtartottuk, elvégre így terjedtek a receptek jó régen, szabadvers formátumban, aztán tedd hozzá, amit te tudsz.

Ajánlom! Mindenből, ami a kertben termett készítettem likőrt. Igen egyszerű és finom, ha megfelelően fűszerezzük. 

Leöntöd vodkával, vagy pálinkával. Feldarabolt gyümölcs, esetleg gyömbér, amihez illik citrom-, és narancshéj, szegfűszeg, fahéj, vanília, esetleg csillagánizs - ahogy elképzeled - méz vagy cukor (ízlés szerint), alkohol (leginkább vodka), áll az üvegben sokáig), majd leszűr. Az egész 10 perc alatt kész. Komolyan, s iszonyú sikerem van. A legjobbak: zölddió, birs, füge. Valamelyibe maradék almahéjat is beletettem. Csak a képzelet…

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.