A gomba burger recept itt olvasható.
- 1 rész zöldfűszer finomra vágva, a képen: 5 rész sárgarépe zöldje, 5 rész zeller zöldje, 1 rész rozmaring, 1 rész kakukkfű, 1 rész kapor, pici menta és citromfű
- 1/2 rész finomra vágott vöröshagyma
- sörélesztő pehely
- frissen őrölt fekete bors
- só
- sütéshez: hidegen sajtolt napraforgó olaj
Csak friss fűszerekből!
A zöldfűszereket és a hagymát nagyon finomra vágom, fűszerezem sóval, borssal és annyi sörélesztővel dolgozom el, hogy formázható legyen. Ha nem adnak a zöldek elég nedvességet, pici sörrel vagy szójaszósszal meg lehet locsolni.
Másfél centiméter vastag pogácsákat formázok belőle és közepesen forró olajban kisütöm mindkét oldalát.
A képen kukoricával, céklával, kovászos uborkás joghurttal.