Tiszta rizslisztből gyúrt tészta formázása

Tiszta rizslisztből gyúrt tészta formázása

A rizsliszt gluténmentes, ezért rendkívül nehezen formázható, törik, szakad, rettenet. Az alábbiakban mutatunk egy trükköt a formázásra, töltésre, hogy színtiszta rizslisztből is tudjatok finomakat főzni, mert a rizsliszt nem csak gluténmentes, hanem kifejezetten finom, édeskés alapanyag is, és a töltött tésztát megsütve szuper roppanósságot lehet belőle előcsalogatni.

A rizsliszt lehet fehér, vagy barna is. Annyi vízzel gyúrom be, hogy gyurmázható legyen. Fogok két merevebb, erősebb fóliát, az egyiket a munkafelületre rakom. A tésztából diónyi gombócot gyúrok.

Rárakom a másik fóliát és kilapítom egy nagy, lapos fenekű, nehéz tárggyal, pl. mozsár, vasserpenyő.

A közepét megtöltöm egy evőkanálnyi szinte tetszőleges finomsággal, a képen például borsos párolt káposzta, de bármi mehet bele ami nem igényel további sütést, pl előpirított fűszerezett gomba, hüvelyes püré, darált hús, lekvár, túró, reszelt sajt, ami tetszik, és megfelel az étrendnek. :

 Az alsó fólia segítségével félbehajtom, a széleit összenyomkodom.

Óvatosan leveszem róla a fóliát.:

de nem szabad lerakni, menjen rögtön egy felforrósított és kiolajozott serpenyőbe, ahol közepes lángon aranybarnára sütöm és nagyon finom, ropogós csodát kapok.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.