- Címkék:
- rizs
- gluténmentes
- mentes
- rizsliszt
A rizsliszt lehet fehér, vagy barna is. Annyi vízzel gyúrom be, hogy gyurmázható legyen. Fogok két merevebb, erősebb fóliát, az egyiket a munkafelületre rakom. A tésztából diónyi gombócot gyúrok.
Rárakom a másik fóliát és kilapítom egy nagy, lapos fenekű, nehéz tárggyal, pl. mozsár, vasserpenyő.
A közepét megtöltöm egy evőkanálnyi szinte tetszőleges finomsággal, a képen például borsos párolt káposzta, de bármi mehet bele ami nem igényel további sütést, pl előpirított fűszerezett gomba, hüvelyes püré, darált hús, lekvár, túró, reszelt sajt, ami tetszik, és megfelel az étrendnek. :
Az alsó fólia segítségével félbehajtom, a széleit összenyomkodom.
Óvatosan leveszem róla a fóliát.:
de nem szabad lerakni, menjen rögtön egy felforrósított és kiolajozott serpenyőbe, ahol közepes lángon aranybarnára sütöm és nagyon finom, ropogós csodát kapok.