Rizs chips olcsón, olaj nékül

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj. 

  • rizsliszt, lehet barna is
  • tetszőleges fűszerek, a képen rozmaringos

A lisztet elkeverem a fűszerekkel és a sóval és annyi vízzel, hogy jól gyurmázható legyen. A folyamat innentől megegyezik a töltött rizstészta formázásával -részletek a linken-, de sütőpapírral készítem, nem fóliával. 

A munkalapra kirakok egy akkora sütőpapírt, mint a sütőlemezem. A lisztből diónyi gombócokat formázok, egymástól kb. 20 centiméter távolságra a sütőlapra rakok annyit, ami kifér. Beborítom egy másik sütőpapírral, és a gombócokat egyenként, egy nehéz, sima fenekű tárgy segítségével vékony körré lapítom (pl. mozsárral) 

Előmelegített, 200 C fokos sütőbe tolom és kb. 30 percig sütöm. Utána leveszem óvatosan a chipszeket a lapról és a rácsra helyezve rápirítok, ha van rá igény.

Magában, tetszőleges mártogatóssal is feladható, a képen csilis, sóban eltett citromos paradicsommal látható, ehhez az alapanyagokat összeturmixoltam és ennyi. 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.