- rizsliszt, lehet barna is
- tetszőleges fűszerek, a képen rozmaringos
- só
A lisztet elkeverem a fűszerekkel és a sóval és annyi vízzel, hogy jól gyurmázható legyen. A folyamat innentől megegyezik a töltött rizstészta formázásával -részletek a linken-, de sütőpapírral készítem, nem fóliával.
A munkalapra kirakok egy akkora sütőpapírt, mint a sütőlemezem. A lisztből diónyi gombócokat formázok, egymástól kb. 20 centiméter távolságra a sütőlapra rakok annyit, ami kifér. Beborítom egy másik sütőpapírral, és a gombócokat egyenként, egy nehéz, sima fenekű tárgy segítségével vékony körré lapítom (pl. mozsárral)
Előmelegített, 200 C fokos sütőbe tolom és kb. 30 percig sütöm. Utána leveszem óvatosan a chipszeket a lapról és a rácsra helyezve rápirítok, ha van rá igény.
Magában, tetszőleges mártogatóssal is feladható, a képen csilis, sóban eltett citromos paradicsommal látható, ehhez az alapanyagokat összeturmixoltam és ennyi.