- Címkék:
- vegán
- vegánparizer
Kötőanyag nélkül nem ment, ezért gondoltam chia mag, erre Wichmann Anna harcostársam azt mondta, útifűmag-héj, végül a kettőt kombináltam.
A végeredmény már elfogadható, most a zsírtartalmat fogom elvinni a falig, amitől már nagyon nem lesz téné (a téné étrendben nem használnak zsiradékokat, az alábbi recept sem az így) de legalább jó lesz, és vegán is marad.
- 200 g tetszés szerinti hüvelyesliszt, én csicseriborsót használtam
- 50 g földimogyoróvaj
- 20 g chia mag tízszeres mennyiségű vízben egy éjszakára beáztatva
- 50 g útifűmag-héj
- 1 kocka élesztő
- 2 tkanál őrölt fekete bors
- 4 ekanál szójaszósz
- 4 ekanál szezámolaj
- 4 ekanál folyékony füst
- 4 ekanál szárított gomba porítva
- 1 tkanál füstölt csilipehely
- 1 dl szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- só ízlés szerint
- 20 g mandula
- 20 g aszalt meggy
Fontos, a fűszer lehetne több!
Az alapanyagokat a mandula és a meggy kivételével minél selymesen simábbra turmixolom, majd belekeverem a mandulát, és a meggyet. Egy párhuzamos falú, hőálló bögrébe tömködtem, és 1 órát főztem gyöngyöző vízben. A víz érjen majdnem a bögre széléig, és súlyozd le valamivel.
A vízben hagytam kihűlni, szépen szeletelhető és nagyon finom.