Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

Mire figyeljünk?

A képen látható paprikák a tökéletes példa a befőzni jó lesz minőségre. 1-2 % csúnya van rajtuk, amit le kell vágni, ízük még tiszta, hőkezelésre tökéletesen alkalmasak, mentek is a lecsóba.

Amiket nyugodtan hazavihetünk befőzni:

Az alábbi hibákkal rendelkező árut felejtsük el.: 

  • 1-2 %-nál nagyobb foltok 
  • penész, barna foltok 
  • túlérett, folyósan puha, illetve ha lehet kóstolni, egy láda túlérett, ám nem cefreízű gyümölcs azonnal feldolgozva akár jó is lehet frissen elfogyasztva, vagy fagyasztásra, ezt mérlegelni kell és feltétlenül kóstolni, befőzni a túlérett termény kockázatos buli, annak való, aki szeret veszélyesen élni
  • földes és ütődött 
  • bogaras
  • cefreszagú
Fontos!

A túlérett, csupa mag padlizsán rettentő keserű tud lenni, azzal óvatosan.

A hibákat szép ráhagyással mindig ki kell vágni.

 

  • 2020.08.09

Fontos receptek az életben: kokoven

Tudom, hogy coq au vin, de senkitől se várhatjuk el, hogy vágja a francia kiejtést, amit ebben az esetben érdemes megjegyezni, mert itthon is fontos recept a boros kakas, ami se nem feltétlenül boros, se nem feltétlenül kakas. 

  • 2020.08.08

A mozsár minek van?

A mozsár rendkívül sokoldalú, jól kihasználható konyhai eszköz, ráadásul egyszerűen el lehet mosogatni, és egyáltalán nem fogyaszt se áramot, se gázt, csak a csuklót koptatja. 

  • 2020.08.05

A marhapörkölt nekem

A marhapörkölt nekem olyan étel, amit úgy szeretek a legjobban, ha én készítem el. Én megadom neki, ami jár: türelmet és törődést. És megkapom cserébe én is, ami jár: tökéletes állagot és gazdag ízélményt. Mindazt, amiért az ember húsevő.