Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

Mire figyeljünk?

A képen látható paprikák a tökéletes példa a befőzni jó lesz minőségre. 1-2 % csúnya van rajtuk, amit le kell vágni, ízük még tiszta, hőkezelésre tökéletesen alkalmasak, mentek is a lecsóba.

Amiket nyugodtan hazavihetünk befőzni:

Az alábbi hibákkal rendelkező árut felejtsük el.: 

  • 1-2 %-nál nagyobb foltok 
  • penész, barna foltok 
  • túlérett, folyósan puha, illetve ha lehet kóstolni, egy láda túlérett, ám nem cefreízű gyümölcs azonnal feldolgozva akár jó is lehet frissen elfogyasztva, vagy fagyasztásra, ezt mérlegelni kell és feltétlenül kóstolni, befőzni a túlérett termény kockázatos buli, annak való, aki szeret veszélyesen élni
  • földes és ütődött 
  • bogaras
  • cefreszagú
Fontos!

A túlérett, csupa mag padlizsán rettentő keserű tud lenni, azzal óvatosan.

A hibákat szép ráhagyással mindig ki kell vágni.

 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz.